Politerno > Україна і світ > Скидається на шантаж. Цинічно і не по-людськи: Саєнко про пропозицію Зеленського щодо закону про держслужбу

Скидається на шантаж. Цинічно і не по-людськи: Саєнко про пропозицію Зеленського щодо закону про держслужбу

  • 19 Лютого, 2021
  • 653 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський пропонує прибрати із закону про конкурси для держслужбовців правку, якою частково обмежуються повноваження виконувачів обов’язків на перші 60 днів, повністю – після завершення цього терміну.

Про це ексміністр Кабміну Олександр Саєнко написав на своїй сторінці в Facebook.

“Отже Президент України пропонує прибрати правку #13 від Слуги Народу, за яку в залі проголосував 321! народний депутат – конституційна більшість як ніяк. Ця правка передбачає часткове обмеження повноважень виконуючих обов’язки на перші 60 днів, і повне – по завершенню цього терміну. Тобто в.о. міністра енергетики може підписати фінансові документи на виплати шахтарям, але не може призначити керівника підприємства. Після 60 днів він не зможе зробити і цього. Також забороняється покладання обов’язків міністра на особу, кандидатуру якого Верховна Рада відхилила (що є цілком логічним)”, – написав він.

Саєнко зазначив, що його особливо надихає наведена аргументація “Верховна Рада фактично самоусувається від виконання конституційних повноважень з призначення за поданням Прем’єр-міністра членів КМУ”.

“Мені здається Парламент вже двічі висловив свою позицію і звинувачувати його в самоусуненні точно некоректно. І ще одне “неприйняття ВРУ протягом тривалого часу рішення про призначення міністра неминуче призведе до паралічу діяльності відповідного органу”. Скидається на шантаж – не призначаєте мого кандидата – паралізуєте роботу органу, тобто не виплачуємо ЗП шахтарям і тд. Цинічно і не по-людськи, але мабуть ім байдуже”, – підкреслює Саєнко.

“Ну і наостанок. Говорять сьогодні на 9.15 терміново збирають профільний Комітет ВРУ щоб врахувати пропозиції Президента. Але … Чи перегляне Парламент своє рішення, ухвалене в четвер 321!!! голосами? Чи піде Спікер на відверте порушення Регламенту якщо поставить розгляд закону сьогодні – оскільки депутати мають отримати документі не пізніше ніж за 3 дні. Питання риторичні. Прикро, що в цих політичних баталіях постраждають прості люди, які кілька місяців не можуть отримати чесно зароблені кошти”, – резюмував Саєнко.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський повернув до Верховної Ради закон про відновлення конкурсів на зайняття посад державних службовців. Глава держави пропонує прийняти закон у новій редакції.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE