Politerno > Україна і світ > Обшуки в командуванні Медичних сил ЗСУ сосуються підозри для генерал-майора Хоменка, – Бутусов

Обшуки в командуванні Медичних сил ЗСУ сосуються підозри для генерал-майора Хоменка, – Бутусов

  • 19 Лютого, 2021
  • 838 Переглядів
  • 0

ДБР провело обшуки в Командуванні Медичних сил ЗСУ та компанії “Мед Ексім” – вони стосувалися кримінальної справи про закупівлю медичного обладнання, яке, на думку слідства, не відповідає заявленим характеристикам.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

 

За даними його джерел, предметом справи є закупівля у “Мед Ексім” апаратів штучної вентиляції легень у 2020 році на 11 мільйонів гривень, які були поставлені до військово-медичних центрів ЗСУ. Підставою для відкриття кримінальної справи в листопаді 2020 року є листування між керівниками центрів і Хоменком про нібито невідповідність поставленої техніки своїм завданням. На думку ДБР, поставлена ​​техніка є не апаратами ШВЛ, а обладнанням для анестезії.

Утім, ця інформація тепер перевіряється – наразі Експертний центр МВС вивчає документи, вилучені під час обшуків, і готує свій висновок про поставлену техніку, про технічні умови тендера.

Очевидно, слідство розраховує вийти на підозру колишньому командувачу Медсил Хоменку. Втім, доля цієї справи зараз повністю залежить від результатів експертизи.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE