Politerno > Україна і світ > Ексзаступник Баканова, якого підозрюють у замовленні вбивства, мав тісні зв’язки з суддею Вовком – ЗМІ

Ексзаступник Баканова, якого підозрюють у замовленні вбивства, мав тісні зв’язки з суддею Вовком – ЗМІ

  • 18 Лютого, 2021
  • 583 Переглядів
  • 0

Ексзаступник голови СБУ Дмитро Нескоромний, якого підозрюють у замовленні вбивства свого колеги, мав тісні зв’язки з головою Окружного адміністративного суду Києва Павлом Вовком.

Про це йдеться у матеріалі “Слідства. Інфо“.

Зазначається, що в розпорядженні журналістів є записи розмов з кабінету голови Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка. Згідно з цими “плівками”, Нескоромний регулярно відвідував кабінет судді протягом зими-весни 2019 року. Тоді він був заступником начальника Головного управління СБУ в Києві та Київській області. І періодично звертався до Вовка з проханнями.

Зокрема, Нескоромний разом з іншим колегою з СБУ в лютому 2019 року приїхав в кабінет голови ОАСК, як неформальний представник інтересів одного з українських банків. У цієї банківської установи був тривалий спір з фінансово-промисловою групою “Альтком” на сотні мільйонів гривень. За часів Януковича ця компанія будувала найбільші державні об’єкти, зокрема, в рамках Євро-2012. Тоді її пов’язували з віце-прем’єром Колесниковим. Та навіть після зміни влади в 2014 року корпорація продовжувала реалізувати проекти за державні кошти.

В 2019 році “Альтком” звернувся до Окружного адмінсуду Києва з проханням призупинити стягнення з них коштів на користь українського банку, яке мало відбутися за рішенням іншого суду.

На плівках зафіксовано кілька розмов щодо цього судового розгляду в кабінеті голови ОАСКу. Спочатку Вовк пояснював приятелям, які допомагали опонентам фінансово-промислової групи “Альтком”,  що ситуація дуже неоднозначна і він веде перемовини з іншою стороною. З боку корпорації інтереси нібито представляли вже колишній народний депутат Ігор Кононенко та тодішній скандальний заступник голови СБУ Павло Демчина.

“Так, там інша сторона підключається. І кажуть, що має подзвонити або Кононенко, або Демчина”, — пояснював суддя в одній з розмов із Нескоромним.

Але в березні до кабінету Вовка завітав суддя, який розглядав це звернення фінансово-промислової групи “Альтком”. Він погоджував з головою суду,  на чию користь виносити рішення у цій справі. А вже наступного дня, 13 березня 2019 року, суддя відмовив корпорації у вимогах призупинити стягнення з них коштів на користь банку. Таким чином, в ОАСКу виконали прохання Нескоромного і його колеги з СБУ, зазначають журналісти.

На записах зафіксовано, що Вовк також звертався до Нескоромного по допомогу. Зокрема, з цих  розмов випливає, що сам ексвисокопосадовець організовував перевірку кабінетів суддів на предмет прослуховуючих пристроїв. Але знайти їх фахівцям з СБУ тоді так і не вдалося.

“Слідство.Інфо” зазначає, що намагалося зв’язатися з Нескоромним, але його український номер телефону наразі вимкнено.

Нагадаємо, полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк раніше був затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Шевченківський райсуд Києва узяв під варту працівника Антитерористичного центру СБУ, якого підозрюють у підготовці вбивства керівника одного з підрозділів СБУ. Начальник слідчого управління ГСУ СБУ Булич повідомив, що організатор замаху запропонував $50 000 за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтверджує спробу усунення начальника СБ СБУ Андрія Наумова на замовлення полковника СБУ Дмитра Нескоромного.

Колишній перший заступник глави СБУ Дмитро Нескоромний обіцяв провести прес-конференцію на тему корупції в Україні.

Екс-першому заступнику голови СБУ Дмитру Нескоромному оголосили підозру в замовленні вбивства начальника ГУ внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова.

Ексзаступник голови СБУ Дмитро Нескоромний у телефонних розмовах, нібито, прихильно висловлювався про президента РФ Володимира Путіна та РПЦ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE