Politerno > Україна і світ > Підозрюваного у підготовці вбивства СБУшника арештували – за “роботу” пропонували $50 тисяч

Підозрюваного у підготовці вбивства СБУшника арештували – за “роботу” пропонували $50 тисяч

  • 23 Січня, 2021
  • 700 Переглядів
  • 0

Шевченківський райсуд Києва узяв під варту працівника Антитерористичного центру СБУ, якого підозрюють у підготовці вбивства керівника одного з підрозділів СБУ.

Про це повідомила пресслужба СБУ у коментарі Українській правді.

За рішенням суду підозрюваного відправили за ґрати без можливості внесення застави. Йдеться про 60 діб тримання під вартою.

“Щойно Шевченківським районним судом обрано запобіжний захід затриманому працівнику Антитерористичного центру СБУ, підозрюваному у вчиненні готування до вбивства керівника одного з підрозділів СБУ”, – заявили в СБУ.

Начальник слідчого управління ГСУ СБУ Анатолій Булич на брифінгу в суботу повідомив наступне: “Кримінальне провадження не є якимись розбірками між співробітниками СБУ, а є безпосереднім запобіганням вчиненню тяжкого злочину. У справі не йде мова про якийсь ефемерний перерозподіл сфер впливу або фінансових потоків, як пишуть у ЗМІ”.

“Вчора, 22 січня… СБУ провела резонансне затримання… Затримано співробітника штабу антитерористичного центру при СБУ за підготовку вбивства на замовлення іншого співробітника СБУ – співробітника головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова”.

Булич повідомив, що організатор замаху запропонував $50 000 за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

“Збір даних проходив протягом тривалого часу… Слідчі СБУ встановили, що мала місце змова кількох осіб, ними був розроблений чіткий план скоєння злочину, організатор для цього підшукував виконавця і запропонував за виконання зазначеного злочину $50 000”, – зазначив Булич.

Полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк раніше був затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE