Politerno > Україна і світ > Вбивство генерала СБУ замовив полковник СБУ Нескоромний, пов’язаний із Богданом, – Подоляк

Вбивство генерала СБУ замовив полковник СБУ Нескоромний, пов’язаний із Богданом, – Подоляк

  • 24 Січня, 2021
  • 1378 Переглядів
  • 0

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підтверджує спробу усунення начальника СБ СБУ Андрія Наумова на замовлення полковника СБУ Дмитра Нескоромного.

Про це він написав у фейсбуці.

Подоляк, зокрема, зазначив, що Нескоромного свого часу звільнили з СБУ за збір компромату для ексглави ОП Андрія Богдана. А викрила його саме внутрішня безпека спецслужби.

“Вся ця накопичувальна шантажна “малина” тривала до березня 2020 року, поки Нескоромного, якого чудово відпрацювала внутрішня служба безпеки, несподівано попросили на вихід із речами”, – зазначив Подоляк.

Подоляк зазначає, що підготовка замаху на нинішнього главу СБ СБУ Андрія Наумова є спробою повернути втрачене.

“Андрій Йосипович Богдан у 2019 році щиро вважав, що особисто він прийшов надовго і тому потрібно швидко зміцнитися. Отримати доступи до компромату і потоків. І “ущільнити” бізнесовий простір. А для цього потрібні “факти” – результати перевірок для шантажних справ на фірмачів. І можливість проводити оперативно-слідчі дії, насамперед негласні. Керуючись саме цими приватно-корисливими інтересами, Богдан і зробив восени 2019-го Нескоромного першим заступником глави СБУ, підпорядкувавши йому найсмачніше – “кашників” і ДУ з питань боротьби з корупцією і організованою злочинністю. І вся ця накопичувальна шантажна “малина” тривала до березня 2020 року, поки Нескоромного, щодо якого відмінно відпрацювала внутрішня служба безпеки, несподівано попросили на вихід із речами.

А разом із ним попросили й головного архітектора корупційної павутини Богдана. Здавалося б, крапка. Але ж ні. Богдан, закусивши вудила і проковтнувши дитячу образу, шукає зараз будь-який привід, щоб “нагадати про себе”. А Нескоромний, по-перше, щиро не розуміє, як йому жити без роботи в управлінні, що давало змогу “доїти” бізнеси. І по-друге, як прибрати чорну мітку у ВБ СБУ, щоб йому дали спокій. Так у підсумку і з’явився радикальний план щодо Наумова (голови тієї самої ВБ). Після провалу якого одразу спрацював стандартний пропагандистський сценарій – хто завжди найголосніше кричить: “Тримай злодія”? Висновки? Майже жодних. Банальну кількамісячну спецроботу завершено. Банальні кримінальні претензії до Нескоромного висловлено. Далі – тільки слідство”, – додав Подоляк.

Нагадаємо, полковник спецпідрозділу СБУ “Альфа” Андрій Расюк раніше був затриманий за підозрою в підготовці вбивства начальника Головного управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова на замовлення колишнього заступника голови СБУ Дмитра Нескоромного.

Шевченківський райсуд Києва узяв під варту працівника Антитерористичного центру СБУ, якого підозрюють у підготовці вбивства керівника одного з підрозділів СБУ. Начальник слідчого управління ГСУ СБУ Булич повідомив, що організатор замаху запропонував $50 000 за вчинення злочину, злочин планувався у змові декількох осіб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE