Politerno > Україна і світ > SpaceX доставила на орбіту відразу 143 супутники. ФОТО – ВІДЕО

SpaceX доставила на орбіту відразу 143 супутники. ФОТО – ВІДЕО

  • 24 Січня, 2021
  • 807 Переглядів
  • 0

Приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX здійснила наймасовіший за кількістю корисних навантажень запуск в історії космонавтики.

Трансляцію запуску можна було спостерігати на сайті SpaceX.

Місія SpaceX Transporter-1 доставила на орбіту відразу 143 супутники. Загальна маса апаратів від 30 клієнтів SpaceX понад п’ять тонн.

Запуск багаторазової ракети-носія Falcon 9, яка доставила супутники на орбіту, відбувся з комплексу SLC-40 у Флориді, США о 17:00 за київським часом. Це п’ятий політ ракети.

Через 9 хвилин після запуску, багаторазова частина ракети-носія Falcon 9 приземлилась на безпілотну платформу “Of Course I Still Love You” в Атлантичному океані.

Попередні рекорд компанії Маска з “пакетних” запусків — 64 апарати в місії SSO-A. Світовий рекорд до сьогодні належав індійській місії PSLV-C37: 15 лютого 2017 року разом було запущено 104 супутники, повідомляє Ліга.

На сайті SpaceX будь-який бажаючий може купити місце під головним обтічником Falcon 9 по ціні $1 мільйон за 200 кг вантажу. За кожен +1 кг компанія просить доплатити $5000.

За даними Управління ООН з питань космічного простору, з моменту створення в 1957 році першого в світі штучного супутника “Супутник”, людство відправило в космос трохи більше 8 000 об’єктів. Вважається, що від чверті до половини з них досі функціонують.

 “Запускаємо безліч невеликих супутників для широкого кола клієнтів. З радістю пропонуємо послуги по недорогому виходу на орбіту для невеликих компаній!”, – зазначив Маск в Твіттері.

Вже 25 січня SpaceX, можливо, нарешті здійснить запуск прототипу міжпланетного багаторазового космічного корабля Starship SN9.

 

Вантаж місії SpaceX Transporter-1

 

Вантаж на орбіті. 35 хвилин після старту

20 січня SpaceX доставила на орбіту Землі 17-ту партію інтернет-супутників системи Starlink. На орбіту вантаж вивела ракета-носій Falcon 9, яка до цього успішно виконала сім подібних місій.

Нагадаємо, 10 січня при посадці розбився перший прототип міжпланетного багаторазового космічного корабля компанії Ілона Маска Spacex Starship, який мав здійснити “стрибок” на 12,5 кілометрів. Маск залишився задоволеним від запуску.

За даними Bloomberg, Ілон Маск став найбагатшою людиною на Землі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE