Politerno > Україна і світ > SpaceX просить Пентагон оплатити послуги Starlink в Україні – Маск підтвердив, що не хоче фінансувати проєкт

SpaceX просить Пентагон оплатити послуги Starlink в Україні – Маск підтвердив, що не хоче фінансувати проєкт

  • 14 Жовтня, 2022
  • 1018 Переглядів
  • 0

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск підвердив, що відмовляється фінансувати служби супутникового зв’язку Starlink в Україні.

Про це Маск написав у Twitter.

"SpaceX не просить відшкодувати минулі витрати, але також не може фінансувати існуючу систему нескінченно *і* відправити ще кілька тисяч терміналів, які використовують дані до 100 разів більше, ніж звичайні домогосподарства. Це нерозумно", - написав Маск.

Він також додав, що Starlink все ще втрачає гроші. Він додав, що шалено важко для супутників зв'язку на низькій орбіті уникнути банкрутства. За словами Маска, такою була доля кожної компанії, яка намагалася це зробити раніше.

ВІДЕО ДНЯ

Компанія Ілона Маска SpaceX попередила Пентагон, що може припинити фінансування надання супутникового зв'язку Starlink в Україні, якщо відомство відмовиться виплачувати десятки мільйонів доларів на місяць.

"Ми не в змозі надалі дарувати термінали Україні або фінансувати наявні термінали протягом невизначеного періоду часу", — йдеться у листі.

У розпорядженні CNN також опинився запит командувача ЗСУ генерала Валерія Залужного, на майже 8 тисяч терміналів Starlink, надісланий у липні.

В окремому супровідному листі до Пентагона сторонній консультант, який працює на SpaceX, написав: " SpaceX стикається з дуже важкими рішеннями. Я не думаю, що вони мають фінансову можливість надати будь-які додаткові термінали чи послуги на прохання генерала Залужного".

Документи, про які раніше не повідомлялося, містять опис витрат, пов'язаних із тисячами терміналів в Україні.

Вони також нібито пролили нове світло на переговори, внаслідок яких Україні було надано обладнання та послуги зв'язку на мільйони доларів за невеликих витрат для Києва, стверджує телеканал.

Як зазначає CNN, вимога SpaceX про те, щоб американські військові оплачували рахунки, викликала роздратування у вищого керівництва Пентагону.

Один високопосадовець Міноборони США зазначив, що SpaceX "має нахабство виглядати героєм", тоді як інші платять так багато, і тепер висуває їм рахунок на десятки мільйонів на місяць.

Згідно з даними SpaceX, наданими Пентагону, близько 85% із 20 тисяч терміналів в Україні були сплачені або частково сплачені такими країнами, як США та Польща, або іншими організаціями. Вони також оплачували близько 30% підключення до інтернету, яке коштує 4500 доларів на місяць за одиницю найпередовішого сервісу.

Глава “Tesla” Ілон Маск, який у перші дні нападу РФ на Україну надав ЗСУ станції супутникового інтернету StarLink, на 222 день запостив у Twitter антиукраїнське опитування. Фактично мільярдер  запропонував Україні капітулювати.

Нагадаємо, низка послів та західних посадовців вітають українських військових з Днем захисників України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE