Politerno > Україна і світ > Пентагон уклав договір на постачання Україні терміналів Starlink

Пентагон уклав договір на постачання Україні терміналів Starlink

  • 1 Червня, 2023
  • 582 Переглядів
  • 0

Міноборони США підписало контракт із компанією SpaceX мільярдера Ілона Маска на придбання для України терміналів супутникового зв’язку Starlink та послуг для їхнього використання українськими військовими.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Bloomberg.

У заяві Пентагону зазначається, що супутниковий зв’язок є “життєво важливим елементом у загальній мережі зв’язку України, і Міністерство уклало контракт зі Starlink на надання послуг такого типу”.

“Однак із міркувань оперативної безпеки і через критичний характер цих систем ми не маємо додаткової інформації щодо конкретних можливостей, контрактів або партнерів, які ми могли б надати станом на зараз”, – ідеться в заяві Пентагону.

Оборонне відомство США наголосило, що продовжує працювати з низкою глобальних партнерів, щоб “забезпечити Україну стійкими супутниковими та комунікаційними можливостями, яких вона потребує”.

Як зазначає Bloomberg, термінали Starlink, імовірно, будуть придбані в межах Ініціативи сприяння безпеці України, яка передбачає забезпечення довгострокових безпекових потреб Києва.

Восени стало відомо, що компанія Ілона Маска SpaceX звернулася до Пентагону з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи комплексів супутникового зв’язку Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок українських військових у зоні бойових дій. У Пентагоні тоді підтвердили, що обговорюють фінансування Starlink в Україні після звернення Маска.

Потім американський мільярдер відмовився від своїх слів і заявив, що продовжить фінансування Starlink в Україні. Та в Пентагоні вирішили знайти спосіб зберегти роботу Starlink або відповідний резервний варіант в Україні в осяжному майбутньому.

Нагадаємо, у четвер Європарламент підтримав законопроєкт про збільшення європейського виробництва боєприпасів і ракет.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE