Politerno > Україна і світ > ОГП повідомив про підозру ексголові правління “Приватбанку” Дубілету

ОГП повідомив про підозру ексголові правління “Приватбанку” Дубілету

  • 23 Лютого, 2021
  • 655 Переглядів
  • 0

Колишньому голові правління “Приватбанку” Олександру Дубілету та ще двом ексвисокопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

“Генеральним прокурором погоджено повідомлення про підозру трьом колишнім високопосадовцям ПАТ КБ “Приватбанк” у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, та у службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28 ч.ч. 1, 2 ст. 366 КК України)”, – повідомили в Офісі генпрокурора.

Зокрема, повідомили про підозру експершому заступнику голови правління “Приватбанку” Володимиру Яценку, який 22 лютого намагався покинути Україну на приватному літаку.

А також колишньому голові правління банку Олександру Дубілету (ОГП традиційно не називає прізвищ, однак джерела УП у правоохоронних органах підтвердили, що мова йде саме про Дубілета – ред.) та начальнику департаменту фінансового менеджменту, яка одночасно займала посаду першого заступника Голови правління пов’язаної з банком юридичної особи.

В ОГП зазначили, що їм повідомили про підозру у спосіб, передбачений КПК.

Слідство встановило, що у грудні 2016 року троє екс-високопосадовців банку, усвідомлюючи, що “Приватбанк” найближчим часом буде визнаний неплатоспроможним та перейде під контроль держави, підготували та реалізували злочинний план розтрати грошових коштів фінустанови.

Вони протиправно нарахували і виплатили додаткову винагороду (індексовану комісію у зв’язку із ростом курсу гривні до долару США) на користь пов’язаної з банком юридичної особи за наявними депозитними договорами з нею.

Це було зроблено попри те, що виплата такої комісії депозитними договорами та додатковими угодами до них не передбачалась.

Для прикриття розтрати грошових коштів “Приватбанку” посадовці підробили рішення “заднім числом”.

Нагадаємо, генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що спроба колишнього першого заступника голови правління “Приватбанку” вилетіти з України до Відня на чартерному літаку пов’язана зі “зливом” інформації про підписання йому підозри.

Яценко летів з України до Австрії на літаку “Рози Вітрів”, компанії Ігоря Коломойського.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE