Politerno > Україна і світ > Затримання фігуранта справи Приватбанку: у НАБУ розкрили деталі

Затримання фігуранта справи Приватбанку: у НАБУ розкрили деталі

  • 22 Лютого, 2021
  • 642 Переглядів
  • 0

У понеділок в аеропорту “Бориспіль” посадили літак, на якому з України до Австрії летів експерший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко. Його підозрюють у привласненні майна в особливо великих розмірах.

Про це повідомило Національне антикорупційне бюро у Telegram.

 

За даними відомства, генпрокурор погодила повідомлення про підозру Яценку у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах або організованою групою).

За інформацією правоохоронців, експосадовець планував покинути Україну на приватному літаку у напрямку Відня, вилетівши з Дніпра. Проте керівник групи детективів та директор НАБУ звернулися до Державіаслужби з проханням посадити цей літак для “проведення невідкладних слідчих дій”.

 

 

У НАБУ пообіцяли згодом надати більше інформації.

Нагадаємо, у вересні 2019 року було оприлюднено рішення Жовтневого районного суду міста Дніпра, на підставі якого співробітники Соборного відділення поліції прибули у центральний офіс ПриватБанку з обшуком для виїмки документів, пов’язаних з консультантами банку.

ДБР розслідує кримінальний злочин стосовно причетних до неправомірної розтрати коштів на юридичні послуги компанії “Астерс Консалт” ПриватБанку і зловживань працівників Нацбанку.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE