Politerno > Україна і світ > Проти Рожкової та Дідковського відкрили справу за можливе присвоєння 900 млн гривень Приватбанку

Проти Рожкової та Дідковського відкрили справу за можливе присвоєння 900 млн гривень Приватбанку

  • 13 Січня, 2021
  • 650 Переглядів
  • 0

ДБР розслідує кримінальний злочин стосовно причетних до неправомірної розтрати коштів на юридичні послуги компанії “Астерс Консалт” ПриватБанку і зловживань працівників Нацбанку.

Йдеться, зокрема, про діяння власника зазначеної компанії Олексія Дідковського та заступника голови Нацбанку Катерини Рожкової, повідомляють “Українські новини” з посиланням на лист Бюро організації “Громадський комітет національної безпеки”.

Зазначається, що раніше Комітет звернувся до ГБР з проханням розслідувати факти зазначених кримінальних правопорушень.

У листі підкреслюється, що витрати ПриватБанку за контрактом із AlixPartners з 2017 року становили 265 млн гривень, а з “Астерс Консалт” – приблизно 700 млн гривень.

“Ми вважаємо, що в діях посадових осіб НБУ, директора та власника ТОВ “Астерс” і ТОВ “Астерс Консалт” Дідковського Олексія Володимировича, Рожкової Катерини Вікторівни та інших посадових осіб НБУ і ПриватБанку є ознаки вчинення кримінальних правопорушень”, – йдеться в зверненні.

Відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, досудове розслідування розпочато в кримінальному провадженні №62020000000001029.

ЗМІ уже повідомлляи, що державний ПриватБанк і НБУ витратили на боротьбу з колишнім власником фінустанови Ігорем Коломойським 900 млн грн. Так, велика частина цієї суми дісталася українській юридичній компанії “Астерс Консалт” зі статутним капіталом всього в 800 грн. Водночас завдяки отриманим кошти виручка фірми злетіла у 26 разів.

Власника “Астерс” Олексія Дідковського раніше вже публічно звинувачували у відмиванні значної суми та у зв’язках із чиновниками Нацбанку.

Нагадаємо, у жовтні минулого року правління Нацбанку позбавило першу заступницю голови  установи Катерину Рожкову повноважень з регулювання банківської сфери.

Перед цим Рада Нацбанку (НБУ) оголосила догану і висловила недовіру першій заступниці голови НБУ Катерині Рожковій і заступнику глави Дмитру Сологубу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE