Politerno > Україна і світ > Справу проти Єрмака і Кучми щодо держзради закрито. ДОКУМЕНТ

Справу проти Єрмака і Кучми щодо держзради закрито. ДОКУМЕНТ

  • 12 Січня, 2021
  • 695 Переглядів
  • 0

Слідчий СБУ закрив провадження проти голови ОП Андрія Єрмака і ексглави української делегації в ТКГ Леоніда Кучми.

Про це повідомив у Фейсбуці автор заяви нардеп від “Євросолідарності” Володимир В’ятрович, опублікувавши постанову про закриття кримінального провадження.

У документі зазначено, що кримінальне провадження закрито “у зв’язку з відсутністю події кримінального правопорушення”.

“Під час досудового розслідування в цьому кримінальному провадженні ніхто не почув жодних фактичних даних про вчинення особами, які входили до складу української делегації під час переговорів 11.03.2020 в місті Мінськ Республіки Білорусь, зокрема Кучмою Л.Д. і Єрмаком А. Б., злочину, передбаченого ч.1 ст. 111 КК України”, – сказано в постанові.

В’ятрович обурений рішенням закрити провадження.

“Результат виявився прогнозованим. Не для того Зеленський ставив на чолі СБУ свого друга дитинства Баканова, щоб у разі конфлікту інтересів Зеленського і Ко з державними інтересами цей друг захищав державу”, – написав він.

23 квітня народний депутат від “ЄС” Володимир В’ятрович повідомив, що Шевченківський районний суд зобов’язав Службу безпеки України розпочати розслідування можливого скоєння державної зради головою Офісу президента Андрієм Єрмаком і другим президентом України, представником країни в ТКГ стосовно Донбасу Леонідом Кучмою.

13 березня В’ятрович написав на Кучму і Єрмака заяви в СБУ, НАБУ і ДБР. Депутат вважає, що Леонід Кучма і Андрій Єрмак винні в державній зраді через те, що підписали в Мінську документ про створення “консультативної ради” з терористами.

Йдеться про підписані в Мінську домовленості щодо створення органу, яким фіксується суб’єктність ОРДЛО, а Росія в статусі гаранта-спостерігача, опинилася нарівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE