Politerno > Україна і світ > Буковель став причиною спалаху коронавірусу в Івано-Франківській області – Тимошенко

Буковель став причиною спалаху коронавірусу в Івано-Франківській області – Тимошенко

  • 22 Лютого, 2021
  • 652 Переглядів
  • 0

У МОЗ України дійшли висновку, що причиною спалаху коронавірусу в Івано-Франківській області стало скупчення туристів, зокрема іноземних, на гірськолижному курорті “Буковель”.

Про це сказав заступник керівника Офісу президента (ОП) Кирило Тимошенко на форумі “Україна 30. Інфраструктура”.

“Це дав Буковель та іноземні туристи. Далі почало розходитися через місцеве населення”, — сказав заступник голови ОП Кирило Тимошенко.

“Ми очікували, що (нова хвиля) буде 5-10 лютого, але вона почалася трохи пізніше. За підрахунками пана Ляшка, нашого санітарного лікаря, це дав Буковель та іноземні туристи. І далі почало розходитися через місцеве населення”, — додав Тимошенко.

Він висловив надію на швидку стабілізацію ситуації в регіоні, запевнивши, що влада зробила все можливе, щоб взяти спалах під контроль.

“Ліжка знайшли, техніка є, кисень є — сподіваюся, що ми зіб’ємо цю хвилю. Ми готуємося і в інших областях також, тому що бачимо, що в Чернівцях починається певний підйом, у Закарпатській області”, — підкреслив заступник глави ОП.

Нагадаємо, спалах коронавірусу в Івано-Франківській області був зафіксований на початку минулого тижня. У регіон негайно вирушив головний санлікар Віктор Ляшко. Місцева влада ухвалила рішення про посилення карантину з 22 лютого. В області тимчасово закриють кінотеатри, спортзали, а школярів 5-11 класів переведуть на дистанційку.

Через спалах коронавірусу в Івано-Франківській області та заповнення лікарень у регіон був доставлений мобільний госпіталь. У деяких населених пунктах Прикарпаття зайнято більше 90% ковідних ліжок. Через ситуацію, що склалася мер Львова заявив про готовність прийняти 100 пацієнтів із коронавірусом у Львові.

У січні ми повідомляли, що попри посилення карантину з 8 січня, у Буковель з’їхалася величезна кількість відпочиваючих, які приїхали на гірськолижний курорт на різдвяні свята.

Прикладом для українців міг послужити відпочинок президента Володимира Зеленського, який близько двох тижнів перебував у відпустці на гірськолижному курорті в Карпатах та активно фотографувався з охочими. Керівник громадської організації “Українська Україна” Андрій Смолій написав 8 січня в Facebook, що президент України Володимир Зеленський перебуває в п’ятій відпустці за рік.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE