Politerno > Україна і світ > Уруський розповів, як опинився поруч із Кадировим, що так обурило Шмигаля. ВІДЕО

Уруський розповів, як опинився поруч із Кадировим, що так обурило Шмигаля. ВІДЕО

  • 22 Лютого, 2021
  • 573 Переглядів
  • 0

Віцепрем’єр – міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський на військово-технічній виставці в ОАЕ не мав особистих контактів з лідером Чечні Рамзаном Кадировим, але й “шарахатися” від представників країни-агресора не має наміру.

Про це Уруський написав у Facebook.

 

Після того, як очільник уряду Денис Шмигаль у соцмережі оприлюднив фото Уруського поруч із Кадировим і вимагав пояснень, Уруський написав відповідний пост.

За його словами, на фото – офіційна церемонія відкриття міжнародної військово-технічної виставки IDEX 2021, у якій він бере участь як глава української урядової делегації.

Уруський вказує, що рзміщення очільників офіційних делегацій під час ходи на початку церемонії визначає протокол держави-організатора. Була застосована практика, згідно якої, особисті гості правлячої родини були розміщені в алфавітному порядку.

За словами віце-прем’єра, українська делегація звернула увагу місцевого протоколу щодо неприйнятності подібних ситуацій у майбутньому.

“Водночас, хотів би додати, що я особисто під час, в ході та після церемонії не мав (і не збираюсь мати) жодних контактів з головою делегації РФ, яким є Р.Кадиров.

Також не вважаю можливим “шарахатися” від представників ані країни-агресора, ані будь-якої іншої країни, демонструючи, таким чином, невпевнену поведінку та слабкість української сторони”, – зазначив Уруський.

Перед цим нардеп Олександр Качура опублікував відео, на якому віцепрем’єр Олег Уруський йде біля голови Чечні Рамзана Кадирова на церемонії відкриття виставки IDEX-2021 в Абу-Дабі.

“На відео видно, що Уруський заходить разом з іншими сотнями гостями на захід згідно визначеного організаторами місці. Він навіть не вітався з тим чоловіком по праву руку від нього”, – зазначив нардеп.

Свій пост Качура адресує прем’єр-міністру Денису Шмигалю, який раніше накинувся із критикою на Уруського через цю ситуацію.

“Дайте хтось номер телефону Уруського пану Шмигалю. Бо пан прем’єр пише одразу пости з фото, не розбираючись”, – обурюється нардеп.

Шмигаль написав у Facebook, що чекає пояснень від віце-прем’єра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського щодо фото поруч із підконтрольним Кремлю главою Чечні Рамзаном Кадировим.

У повідомленні місцевої агенції Emirates News Agency є зокрема абзац про те, що на церемонії відкриття виставки до спадкоємного принца Абу-Дабі шейха Мухаммада бін Заїда Аль Нагаяна приєднався Кадиров, президент Татарстану Рустам Мінніханов, Уруський та генерал Мохамед Хамдан Дагло.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE