Politerno > Україна і світ > Зеленський хоче, щоб у 2022-му запустили супутники, а в 2024 – модуль на Місяць

Зеленський хоче, щоб у 2022-му запустили супутники, а в 2024 – модуль на Місяць

  • 29 Вересня, 2021
  • 584 Переглядів
  • 0

Віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський повідомив, що космічна тема – це пріоритет президента Володимира Зеленського.

Про це в інтерв’ю головному редактору Цензор.НЕТ Юрію Бутусову заявив віцепрем’єр-міністр України – міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Він розповів, що в цьому році було схвалено Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

“І вже зовсім скоро, я сподіваюся, буде сама програма”, – додав віцепрем’єр.

Він нагадав, що в Україні розпочато процес корпоратизації державних підприємств космічної галузі.

“У серпні Уряд за нашою пропозицією ухвалив рішення почати корпоратизацію одного з найбільш великих та важливих оборонних підприємств України, котре має стратегічне значення для економіки та безпеки держави – ДП “Науково-виробниче об’єднання “Павлоградський хімічний завод””, – пояснив Уруський.

Також, за його словами, Мінстратегпром забезпечив укладення угоди для запуску космічного апарату “Січ-2-30” в грудні 2021 року.

“Вперше за десять років Україна буде мати власний супутник на космічній орбіті”, – акцентував він.

Разом з тим, Уруський зазначив, що з реалізацією намічених президентом Володимиром Зеленським космічних цілей можуть виникнути проблеми через питання з фінансуванням.

“Мінфін прекрасно знає, що космічна тема – це пріоритет Президента. Це включено до програми Президента, Уряду та Верховної ради. Вони формально кажуть: “Програма ж не прийнята. Програма буде, ось тоді будемо говорити”. Але ж Володимир Олександрович ставить задачу, щоб ми у 2022 році запустили наступні супутники, а в 2024 – модуль на Місяць. Це ж потребує вже фінансування! Ми не можемо собі дозволити рік втратити…”, – резюмував віцепрем’єр.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE