Politerno > Україна і світ > В ОП вже місяць не можуть показати презентований Зеленським у США план трансформації України на $ 227 млрд

В ОП вже місяць не можуть показати презентований Зеленським у США план трансформації України на $ 227 млрд

  • 29 Вересня, 2021
  • 909 Переглядів
  • 0

В Офісі президента України відсутній “план по трансформації України” на 227 млрд доларів.

В ОП заявили, що брали участь в його модеруванні. При цьому де знаходиться “план” зараз – як і раніше невідомо, повідомляється у відповіді Офісу глави держави на запит “Українських новин”.

“Офіс Президента України притягувався до модерації та структурування пропозицій, отриманих від міністерств і центральних органів виконавчої влади для формування Плану трансформації України”, – сказано у відповіді.

Крім того, в Офісі Зеленського стверджують, що в даний “план” увійшли проекти, які запропонували міністерства і органи виконавчої влади. У проектах були визначені цілі та обсяги потрібних інвестицій, а до їх реалізації передбачалося залучити міжнародних партнерів.

У той же час в Мінекономіки і МЗС заявили, що не володіють копією “Плану трансформації України”. Більш того, у відповіді на запит про надання такої копії Мінекономіки сказано, що відомство не володіє такою інформацією.

 А в МЗС заявили, що “структурні підрозділи міністерства не залучалися до розробки Плану трансформації України”.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський у Вашингтоні презентував План трансформації України. Через 5-10 років він бачить Україну безпековим форпостом, мультихабом, успішною і стійкою країною, де є більше справедливості і більше можливостей.

Мінекономіки України та Ексімбанк США підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачає виділення американським держбанком гарантій на 3 млрд дол на операції з експорту в Україну товарів і послуг.

Як заявив ексзаступник генпрокурора Віктор Чумак, зроблені президентом Зеленським під час візиту до США заяви про подолання корупції не відповідають дійсності.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE