Politerno > Україна і світ > Автоматичну верифікацію на субсидії не пройшли 200 тисяч домогосподарств

Автоматичну верифікацію на субсидії не пройшли 200 тисяч домогосподарств

  • 29 Вересня, 2021
  • 575 Переглядів
  • 0

В Україні 200 тисяч субсидіантів не пройшли автоматичну верифікацію через невідповідність критеріям, які дають право на отримання субсидії.

Про це під час пресконференції заявила міністр соціальної політики Марина Лазебна, передає “Укрінформ”.

“200 тисяч, які були непідтверджені, не пройшли верифікацію. Після опалювального сезону в нас було 3 млн домогосподарств, 2,5 були передані на автоматичну верифікацію до Мінфіну і ще там 400-500 тисяч мали все одно прийти і підтвердити, де їх місце проживання по факту реєстрації”, – пояснила Лазебна.

За її словами, ці 200 тисяч домогосподарств не пройшли верифікацію саме через невідповідність критеріям, що дають право на отримання субсидії.

“Але знову ж таки, це була автоматична верифікація. Тобто органи соцзахисту передали (дані – ред.) у Мінфін, це була звірка. …Ми, до речі, постійно проводили селектори з органами соціального захисту: будь ласка, у вас було стільки-то субсидіантів у регіоні, а стало менше, і ми постійно спонукали органи соціального захисту перевірити додатково.

І до людей завжди зверталися: будь ласка, зверніться, покажіть свої документи, якщо все добре, то подавайтеся на субсидію. Тобто ми тут за людей. І не (всі – ред.) пройшли верифікацію, бо бувають різні ситуації, наприклад, щось не так було написано”, – додала вона.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE