Politerno > Україна і світ > Міністр екології Абрамовський написав заяву про звільнення, наступними “на вихід” можуть стати Любченко та Уруський

Міністр екології Абрамовський написав заяву про звільнення, наступними “на вихід” можуть стати Любченко та Уруський

  • 19 Жовтня, 2021
  • 505 Переглядів
  • 0
Абрамовський

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Роман Абрамовський написав заяву про відставку, обговорюється звільнення першого віцепрем’єра-міністра економіки Олексія Любченка.

Про відставку Абрамовського повідомив очільник фракції Слуга народу Давид Арахамія під час брифінґу.

“Я його бачив, що він написав заяву – я заходив якраз до голови (Верховної Ради – ред.), і він виходив”, – розповів Арахамія.

У відповідь на запитання журналістів він зазначив, що міністр написав заяву “за власним бажанням”.

Раніше перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко розповів, що”можливо, один із міністрів напише заяву сьогодні (19 жовтня – ред.)”. Припускалося, що йдеться про міністра довкілля Абрамовського.

За даними ЕП, голосувати відставку міністра планують у четвер, 21 жовтня.

Головною претензією фракції Арахамія назвав корумпованість екоінспекції в регіонах і додав, що голоси точно знайдуться. Наразі кандидатів на чільну посаду Міндовкілля немає, у фракції вивчають власних “списочників”

Як зазначили в Інтерфакс-Україна, у пресслужбі Міндовкілля інформацію про заяву на відставку підтвердили.

Джерела у фракції “Слуги народа” також повідомляють, що на хвилі ротацій у Кабінеті Міністрів у команді влади обговорюється звільнення першого віцепрем’єра-міністра економіки Олексія Любченка.

Співрозмовники зазначили, що великі ротації відбудуться через тиждень наприкінці жовтня. Наразі обговорюються на звільнення такі кандидати:

  • Олексій Любченко, перший віцепрем’єр-міністр економіки, ексочільник Податкової служби;

  • Олег Уруський, віцепрем’єр-міністр стратегічних галузей промисловості.

Крім того, у фракції багато питань до роботи міністра оборони Андрія Тарана та міністерки соцполітики Марини Лазебної. Та наразі їм шукають заміну.

Важливо зазначити, що кілька джерел в Кабміні не змогли підтвердити УП, кого будуть звільняти, адже “постійно все змінюється і все приймається в Офісі президента”. 

Один із членів Зе-команди, який має стосунок до уряду, заявив, що “поки рішення не озвучено, все може бути”. Тобто все стане зрозуміло у день, коли будуть звільняти – до того моменту все може змінитися.

Нагадаємо, парламент України прийняв закон стосовно приведення статусу Національного антикорупційного бюро України у відповідність до вимог Конституції.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE