Politerno > Україна і світ > Міністра екології Абрамовського, міністра економіки Любченка та віцепрем’єра Резнікова відправили у відставку

Міністра екології Абрамовського, міністра економіки Любченка та віцепрем’єра Резнікова відправили у відставку

  • 3 Листопада, 2021
  • 487 Переглядів
  • 0

Народні депутати підтримали звільнення міністра екології Романа Абрамовського, першого віцепрем’єра – міністра економіки Олексія Любченка та віцепрем’єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова.

Рішення щодо відставки Романа Абрамовського підтримали 322 народні депутати.

Раніше комітет не зміг рекомендувати ВР звільнити Абрамовського з посади. Натомість, він рекомендував депутатам самим ухвалити рішення в залі шляхом голосування.

Під час виступу голова комітету екологічної політики Олег Бондаренко подякував екміністру за роботу та повідомив, що таке рішення комітету є проявом шани до міністра.

“Мало кому вдавалося з нуля створити нове міністерство після недолугого експерименту щодо об’єднання Міністерства енергетики та довкілля”, – заявив він.

Проте він попросив “особисто, як голова комітету, підтримати відставку і відпустити Абрамовського з посади”.

Наразі новим керівником Міндовкілля може стати нинішній заступник міністра Романа Абрамовського з питань цифрових трансформацій Руслан Стрілець. Проте спершу його пропонують у ролі “в.о.”, тобто без голосування ВР.

За відставку першого віцепрем’єра – міністра економіки Олексія Любченка проголосували 320 нардепів.

Перед голосуванням голова економічного комітету Дмитро Наталуха заявив, що надійшла заява від Любченка про звільнення з посади.

За його словами, комітет рекомендував Раді визначитись шляхом голосування.

Представники від “ЄС” заявили, що будуть голосувати за відставку.

У “Бвтьківщині” розкритикували відсутність звіту Любченка перед Радою.

Представники “Голосу” заявили, що що за час роботи Любченка не почули програм для інвесторів, малого і середнього бізнесу а також розкритикували відсутність його звіту перед Радою.

Представники “ОПЗЖ” заявили, що підтримають відставку та додали, що вимагають відставки всього уряду.

Нардепи від “Слуги народу” закликали підтримати прохання Любченка про відставку.

За рішення звільнити з посади віцепрем’єр-міністра – міністра із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова проголосували 329 депутатів.

Нагадаємо, на хвилі кадрових ротацій в уряді віцепрем’єр та міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський подав у відставку.

У понеділок 1 листопада віцепрем’єр-міністр – міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков написав заяву про звільнення за власним бажанням.

2 листопада стало відомо, що мсіністр економіки Олексій Любченко звільняється із займаної посади.

Такж 2 листопада міністр оборони Андрій Таран написав заяву про відставку напередодні розгляду кадрових питань уряду в парламенті. 

3 листопада працівники НАБУ та СБУ проводять обшуки у першого віце-прем’єр-міністра – міністра економіки Олексія Любченка, який 2 листопада подав у відставку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE