Politerno > Україна і світ > Суркіс і Шуфрич йдуть з НОК, Шевченко може лишитися, Гутцайт каже про “демократичні і чесні” вибори

Суркіс і Шуфрич йдуть з НОК, Шевченко може лишитися, Гутцайт каже про “демократичні і чесні” вибори

  • 18 Листопада, 2022
  • 1290 Переглядів
  • 0

Колишні члени ОПЗЖ Григорій Суркіс та Нестор Шуфрич вийшли зі складу Національного олімпійського комітету України.

Про це йдеться на сайті НОК.

Повідомляється, що обидва звернулись із відповідними заявами до президента комітету Вадима Гутцайта, і в п’ятницю ввечері на засіданні оновленого виконкому Національного олімпійського комітету їхні заяви було задоволено. Також НОК звільнив Андрія Кожем’якіна.

17 листопада на асамблеї НОК новим президентом комітету обрали чинного міністра молоді та спорту Вадима Гутцайта, членами комітету на період 2022-2026 років обрали зокрема Нестора Шуфрича, Григорія Суркіса, Олександра Усика, Андрія Шевченка, Марину Бех-Романчук і Лілію Подкопаєву.

Колишній тренер збірної України з футболу Андрій Шевченко заявив, що покидає Національний олімпійський комітет через незгоду з результатами виборів нового складу НОК.

Керівник Української асоціації футболу та екснардеп Андрій Павелко також заявив, що призупиняє членство у комітеті через “обрання до складу членів НОК представників забороненої в Україні партії ОПЗЖ”.

Водночас міністр і президент Національного олімпійського комітету Вадим Гутцайт написав пост у Facebook, в якому запевнив, що вибори до складу НОК “відбулися демократично і чесно”.

 

За його словами, 18 листопада Шуфрич і Суркіс звернулися до нього із заявами про вихід зі складу членів НОК за власним бажанням.

А Андрію Шевченку Гутцайт запропонував зустрітися наступного тижня і обговорити його членство у виконкомі олімпійського комітету.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий пояснив нерівномірність відключення електроенергії по Україні: якщо на вашій лікарня чи інший об’єкт критичної інфраструктури – вам “пощастило”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE