Politerno > Україна і світ > Яценко утікав з України на літаку компанії Коломойського – ОГП розслідуватиме “злив” інформації

Яценко утікав з України на літаку компанії Коломойського – ОГП розслідуватиме “злив” інформації

  • 22 Лютого, 2021
  • 888 Переглядів
  • 0

Колишній перший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко, якого затримали в аеропорту “Бориспіль”, летів з України до Австрії на літаку “Рози Вітрів”.

Про це повідомляє “Інтерфакс-Україна“.

Літак Hawker 800XP з бортовим номером UR-WRR, яким Яценко намагався покинути Україну, обслуговує авіакомпанія Windrose ( “Роза Вітрів”), свідчать дані Державного реєстру цивільних повітряних суден України.

Видання зазначає, що власником судна в держреєстрі вказана кіпрська компанія Viskona Investments Ltd. Згідно з даними flightradar24, літак вилетів з Дніпра о 10:05 в напрямку західного кордону України, проте розвернувся в районі Кам’янця-Подільського і потім сів в Києві.  Час польоту склав 1 годину 32 хв.

“Для втечі з України Яценко використовував літак Коломойського.  Олігарх вирішив заховати свого топменеджера у Відні, надавши борт, який числиться за його авіакомпанією.  Це літак Raytheon Hawker 800XP, бортовий номер: UR-WRR, належить WindRose ( “Роза вітрів”).

Співвласником цієї компанії є Коломойський через кіпрську компанію Bregenzer Limited, яка володіє половиною активів авіакомпанії”, – написав член наглядової ради “Укрзалізниці” і екснардеп Сергій Лещенко в Telegram.

Офіс генпрокурора розслідуватиме витік інформації про підозру експершому заступнику голови правління Приватбанку Володимиру Яценку.

“Дізналася про надзвичайно важливу новину – ми з вами вже звикли до того, що іноді чіткі плани правоохоронців “зливаються”, що стане темою, я впевнена, окремого розслідування цього разу.

Коло осіб, що були проінформовані про кількість підозр, підписаних мною, дуже вузьке. Це не завадило пану, який працював першим заступником голови правління “Приватбанку”, в якийсь дивовижний спосіб замовити чартерний рейс до Відня, перебуваючи в Дніпрі. Завдячуючи нашим спільним діям, літак здійснив посадку в Борисполі”, – написала генпрокурор Ірина Венедіктова у Facebook.

Вона розповіла, що особисто підписувала підозри колишнім топменеджерам “Приватбанку”.

Також Венедіктова повідомила, що “тримає руку на пульсі” в декількох важливих справах, а детективи у них мають “піднажати” для “важливого результату найближчим часом”. Генпрокурор подякувала за роботу колегам з НАБУ та САП.

Нагадаємо, у понеділок в аеропорту “Бориспіль” посадили літак, на якому з України до Австрії летів експерший заступник голови правління Приватбанку Володимир Яценко. Його підозрюють у привласненні майна в особливо великих розмірах.

Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що спроба колишнього першого заступника голови правління “Приватбанку” вилетіти з України до Відня на чартерному літаку пов’язана зі “зливом” інформації про підписання йому підозри.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE