Politerno > Україна і світ > Під судом над Стерненком сталися сутички, анонсовано 10 акцій на його підтримку у різних містах. ВІДЕО

Під судом над Стерненком сталися сутички, анонсовано 10 акцій на його підтримку у різних містах. ВІДЕО

  • 23 Лютого, 2021
  • 742 Переглядів
  • 0

Після оголошення вироку екслідеру місцевого “Правого сектору” Сергію Стерненку біля Приморського суду в Одесі сталися сутички з правоохоронцями – люди намагалися заблокувати автомобілі поліції, щоб засудженого не вивезли до СІЗО.

Після оголошення вироку Стерненку присутні біля суду люди розділились на дві групи – одні залишилися стояти біля центрального входу до суду, а інші пішли до виїзду з внутрішнього двору, звідки мали вивести засудженого до СІЗО.

 

З перших хвилин там почалися сутички, люди кидали педарди, фаери, лаялись з поліцією. Той виїзд люди заблокували машинами. 

 

Правоохоронці стояли в ланцюгу. Принаймні один раз поліцейські застосували газовий балончик.

Також на протестуючих розпилили вогнегасник.

 

Згодом правоохоронці силою відтіснили мітингувальників і повезли Стерненка до СІЗО.

Учасники протесту анонсували акції під Офісом президента у Києві ввечері 23 лютого, а також в низці інших міст по всій Україні.

 

У 9 містах організували акції на підтримку екслідера Одеського “Правого сектору” Сергія Стерненка, якого засудили до 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини.

Про це повідомляє Telegram-канал Стерненка.

Зокрема, акції анонсували у столиці України Києві (на 20:00). Зібрання заплановане біля Офісу президента Володимира Зеленського на вулиці Банковій.

Також повідомляється, що вийдуть підтримати Стерненка у столиці Польщі Варшаві (Aleja J. Ch. Szucha 7)

Крім того, акцій заплановані ще у 7 українських містах. Зокрема, у Харкові, Львові, Луцьку, Дніпрі, Полтаві, Рівному та Івано-Франківську.

Нагадаємо, Одеський суд виніс вирок екслідеру місцевого “Правого сектору” Сергію Стерненку у вигляді 7 років і 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна у справі викрадення і катування людини.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE