Politerno > Україна і світ > На боці бойовиків ОРДЛО воюють близько 50 снайперів РФ

На боці бойовиків ОРДЛО воюють близько 50 снайперів РФ

  • 28 Лютого, 2021
  • 519 Переглядів
  • 0

На окупованій частині Донбасу постійно перебувають близько 50 снайперів Росії, які відпрацьовують навички на українській території.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

 

За словами Скібіцького, снайперські підрозділи Росії активно діють на Донбасі, а територія України стала полігоном для випробування новітнього снайперського озброєння російських силових структур.

Також, за даними ГУР, починаючи з 2016 року, штатні снайпери з’явилися у першому та другому армійських корпусах підтримуваних Росією угруповань “ДНР” і “ЛНР”. Навчання цих підрозділів здійснюють інструктори з Росії.

“За нашими даними, зараз штатна чисельність таких підрозділів становить близько 450 військовослужбовців-снайперів.

Крім того, на територію України зараз дуже активно заходять снайперські групи збройних сил Росії, ФСБ, інших силових структур. Це близько 50 осіб, які постійно перебувають на нашій території для того, щоб відпрацьовувати найбільш важливі завдання і, крім того, підвищувати свій бойовий досвід по застосуванню снайперського озброєння в сучасних конфліктах”, – зазначив Скібіцький.

За його словами, здебільшого це короткий період часу, коли снайперська група заходить із території Росії на Донбас, виконує поставлене завдання, відпрацьовує елементи для підвищення своїх професійних якостей та перевіряє новітнє озброєння.

Він зазначив, що снайперські групи приїжджають на Донбас на короткий період часу, протягом якого вони відпрацьовують елементи для підвищення своїх навичок і перевіряють нове озброєння.

“Якщо заходять російські підрозділи, або це можуть бути навіть окремі групи зі складу першого-другого армійського корпусу, то вони вже використовують найбільш новітні гвинтівки – це великокаліберні гвинтівки, це гвинтівки, які випуску 2010-2012 років – ті, які випробовуються в бойових умовах – та ж снайперська гвинтівка Лобаєва, вона в п’яти модифікаціях. Крім того, є й іноземні зразки – це більше такі далекобійні зразки, які можуть вести вогонь від двох з половиною тисяч метрів і далі”, – сказав Скібіцький.

Натомість бойовики угруповань “ДНР” і “ЛНР” на озброєнні мають класичну гвинтівку Драгунова. За даними ГУР Міноборони, для їхніх тренувань із 2015 року активно використовували територію Росії. Снайперські групи відправляли в Ростовську область РФ, а також у Краснодарський край, зокрема на полігон “Молькіно”. З 2016 року підготовку снайперів здійснюють на території окупованого Донбасу.

“За даними воєнної розвідки, у грудні минулого року на території України, в окупованих районах були проведені збори снайперських підрозділів із залученням офіцерів збройних сил Росії, які як інструктори прибули з території Ростовської області для проведення цих зборів, проведення окремих занять і контролю уже результатів підготовки снайперських підрозділів першого та другого армійського корпусів”, – розповів Вадим Скібіцький.

Згідно з даними, які Донбас.Реалії отримали від Міністерства оборони України, минулого року снайпери на Донбасі вбили 11 українських військових, вісьмох військовослужбовців поранили. У січні цього року – троє загиблих, один поранений. У лютому повідомлялось про двох загиблих від снайперського вогню.

Так в районі проведення ООС 2 лютого було зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню з боку найманців РФ, а від кулі снайпера загинув український військовий.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE