Politerno > Україна і світ > Посли ЄС продовжили санкції проти друзів Януковича – Арбузов і Табачник виключені зі списку

Посли ЄС продовжили санкції проти друзів Януковича – Арбузов і Табачник виключені зі списку

  • 3 Березня, 2021
  • 527 Переглядів
  • 0

Посли країн ЄС продовжили на пів року санкції проти фізичних та юридичних осіб, відповідальних за підрив територіальної цілісності України.

Про це написав у Twitter брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк.

 

“Посли Європейського Союзу 3 березня вирішили продовжити на пів року санкції проти 177 осіб та 48 юридичних осіб, яких ЄС вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України”, – написав Джозвяк.

Окремим рішенням посли також схвалили продовження заморожування активів колишнього президента України Віктора Януковича та семи його соратників.

Водночас із санкційного списку виключили колишнього прем’єр-міністра Сергія Арбузова та колишнього міністра освіти Дмитра Табачника.

Раніше Джозвяк вже писав, що таке рішення очікується, тому що з Києва не отримали достатньо доказів для того, щоб ці особи залишалися у списку.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, коментуючи ці повідомлення, сказав, що санкції щодо більшості соратників колишнього президента Віктора Януковича вже не мають ваги.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE