Politerno > Україна і світ > Офіцери ЗСУ пройдуть підготовку за стандартами НАТО у британських інструкторів

Офіцери ЗСУ пройдуть підготовку за стандартами НАТО у британських інструкторів

  • 15 Травня, 2021
  • 966 Переглядів
  • 0

Командування Об’єднаних сил ЗСУ прийняло з візитом делегацію операції ORBITAL на чолі з командиром полковником Джонатаном Кітсоном. Сторони обговорили можливість залучення британських інструкторів до оперативної підготовки офіцерів командування. 

Про це повідомляється на сторінці командування Об’єднаних сил ЗС України в Facebook.

За словами заступника начальника об’єднаного штабу командування Об’єднаних сил ЗСУ капітана 1 рангу Романа Гладкого, в результаті зустрічі досягнуто домовленостей про проведення в 2021 році навчального курсу для офіцерського складу командування.

«Ми провели плідну зустріч з представниками місії «Орбітал». Тому вже в цьому році інструктори ЗС Великобританії проведуть з нашими офіцерами навчальний курс із спільної діяльності з силами НАТО», – сказав Гладкий.

Відзначимо, в 2015 році уряд Великобританії за підтримки Палати лордів, прийняв рішення про створення тренувальної групи британських інструкторів (операція ORBITAL) і відправки військового персоналу в Україну для надання допомоги з розвитку оперативних і бойових можливостей Збройних сил України.

У квітні 2021 року Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак в рамках візиту до Великобританії провів переговори з Начальником штабу оборони генералом сером Ніколасом Картером і домовився про розширення місії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE