Politerno > Україна і світ > Шарій став персоною нон-ґрата у Литві – джерела

Шарій став персоною нон-ґрата у Литві – джерела

  • 31 Травня, 2021
  • 621 Переглядів
  • 0

Підозрюваному в держзраді в Україні Анатолію Шарію анульовано усі литовські документи, його також оголошено персоною-нон-ґрата.

Про це УП повідомив поінформований співрозмовник в правоохоронних органах, джерело “Європейської правди“, якому відомо про перебіг процесу.

За даними джерела, це відбулося 10 травня 2021 року.  Одразу після цього адвокати Шарія зробили запит, щоб вивчити підстави такого рішення і їм було передано відповідні матеріали.

За наявною інформацією, Шарій користується послугами однієї з найдорожчих адвокатських компаній у Литві.

Джерело “Європравди” підтвердило, що Шарія позбавили статусу біженця, отриманого ним у 2012 році.

“Він отримав статус біженця в Литві. Це було за часів Януковича, коли видавалося, що він втікає від режиму Януковича”, – зазначив співрозмовник видання.

Джерела Цензор.нет повідомляють, що зараз Шарій інсценує біля свого житла в Іспанії мітинги “українців-патріотів”, які нібито йому “загрожують”, щоб отримати відповідний статус в Іспанії.

У 2015 році повідомлялося, що Литва розглядала можливість позбавлення статусу біженця Шарія після публікацій про його прокремлівську діяльність.

У 2012 році Шарій переонував литовську владу, що він переслідується з боку режиму президента Віктора Януковича. За його словами, він проводив розслідування про участь державних установ у наркобізнесі, тому проти нього були сфальсифіковані справи.

Нагадаємо, Міністерство юстиції просить Окружний адміністративний суд Києва заборонити діяльність “Партії Шарія”. ОАСК відкрив провадження за цим позовом.

Франківська міськрада вслід за Чернівецькою закликала Зеленського і Разумкова заборонити ОПЗЖ і партію Шарія

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE