Politerno > Україна і світ > За позовом Приватбанку суд у США заборонив Коломойському продавати активи в цій країні

За позовом Приватбанку суд у США заборонив Коломойському продавати активи в цій країні

  • 25 Серпня, 2021
  • 602 Переглядів
  • 0

Американський суд штату Делавер відхилив прохання Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших про припинення розгляду справи за позовом “Приватбанку”. 

Про це повідомили в прес-службі банку. 

На думку відповідачів, справа нібито повинні розглядати в Україні. Однак суд вирішив продовжити розгляд справи за цивільним позовом банку про збитки, заподіяні відповідачами до його націоналізації в грудні 2016 року.

Крім того, суд задовольнив клопотання “Приватбанку” і виніс наказ про збереження активів (status quo order), наклавши заборону на будь-які дії за межами звичайної господарської діяльності з різноманітними активами відповідачів в США.

Суд вважає, що це гарантує забезпечення вимог на понад 600 млн доларів.

У той же час суд задовольнив клопотання відповідачів і призупинив провадження в окремій частині, поки пов’язані судові процеси в Україні не будуть вирішені по суті.

Як повідомили в банку, тепер суд зможе перейти до вирішення проміжних процесуальних питань, що наблизить справу до розгляду по суті. 

Нагадаємо, нещодавно ми писали, що Приватбанк вручив Коломойському і Боголюбову ізраїльський позов на 600 млн доларів через газету “Голос України” .

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE