Politerno > Україна і світ > За змову на тендері Подільського моста АМКУ оштрафував компанію з орбіти Комарницького

За змову на тендері Подільського моста АМКУ оштрафував компанію з орбіти Комарницького

  • 28 Жовтня, 2021
  • 430 Переглядів
  • 0

Дві компанії оштрафовано на 182,6 млн грн через змову на тендері щодо будівництва Подільського моста у Києві.

Про це повідомила пресслужба АМКУ за підсумками засідання 28 жовтня.

Так, на 182 млн грн оштрафували дві компанії – ТОВ “Форма”та ТОВ “Еко-буд-трейд”.

Йдеться про порушення на закупівлях, замовником яких було комунальне підприємство “Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва”.

Тендер стосувався будівництва Подільського моста, зокрема від дамби Русанівських садів до бульвару Перова, у 2017 році.

“Комітет встановив, що внаслідок змови переможцем стало ТОВ “ЕКО-БУД-ТРЕЙД”. З ним було укладено відповідні договори на загальну суму 6,103 млрд грн з ПДВ і компанія наразі будує мостовий перехід”, – йдеться у повідомленні комітету.

Окрім штрафу ці компанії позбавлені права участі в публічних закупівлях на 3 роки.

В 2017 році “Еко-Буд-Трейд” за результатами тендерів уклало дві угоди з “Дирекцією будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва” на будівництво Подільського мостового переходу на 4,33 млрд та 1,76 млрд гривень, загальною вартістю 6 млрд гривень. 

Журналісти неодноразово пов’язували “Еко-буд-трейд” з колишнім співголовою фракції Черновецького у Київраді та “смотрящим” за Києвом Денисом Комарницьким. Так, за даними ЕП саме він контролює компанію, про це ж йшлося у розслідуваннях Bihus.info.

Компанія також займається будівництвом Великої кільцевої у Києві.

У серпні минулого року стало відомо, що Адміністративна колегія Північного міжобласного територіального відділення АМКУ розслідує справу за ознаками змови на торгах по будівництву Подільського мосту у Києві на загальну суму близько 100 млн грн.

У 2019 році повідомлялося, що завод “Ленінська кузня”, який належав президенту України Петру Порошенку, під час будівництва Подільського-Воскресенського мосту закупив напряму з Росії металоконструкцій на кошти київського бюджету на суму 160 мільйонів гривень.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE