Politerno > Україна і світ > Катівня “Ізоляція” підконтрольна ФСБ РФ, – Bellingcat

Катівня “Ізоляція” підконтрольна ФСБ РФ, – Bellingcat

  • 13 Листопада, 2021
  • 998 Переглядів
  • 0
Грозєв Bellingcat

Розслідувачі Bellingcat знайшли докази того, що катівня “Ізоляція” у Донецьку – це структура, підконтрольна ФСБ Росії.

Про це повідомив керівник відділу розслідувань видання Bellingcat Христо Грозєв в ефірі “Свобода слова Савіка Шустера”.

“Ми розпочали це розслідування після мого знайомства зі Стасом Асєєвим… Перша частина нашого розслідування була досить швидкою, нескладною – ми змогли виявити російські паспорти трьох катів… це Кривоніс, Бутенко, Єремичів.

Я прочитав книгу Станіслава (Асєєва – ред.), я зрозумів, що цю справу треба довести до міжнародного кримінального суду. І треба шукати не лише тих, хто займався тортурами, а тих, хто їм давав накази, хто їх руками виривав зізнання.

Для мене було зрозуміло, хто стоїть над ними, хто їх курує. І ось упродовж року ми змогли дійти досить високо, і зрозуміти, що це підконтрольна структура російської ФСБ.

Усі куратори, які там були з ФСБ, намагалися захистити свою особистість вигаданими особами та прізвиськами, але ми змогли все-таки за рік знайти саме справжніх кураторів та їхні справжні особи”, – зазначив Грозєв.

Журналіст додав, що Bellingcat над матеріалом працює разом із колегами – російським виданням The Insider та з “Радіо Свобода”.

Все, що вони дізналися, опублікують “дуже скоро”, а також назвуть імена кураторів з ФСБ Росії.

Крім того, Христо Грозєв розповів, що Bellingcat спробує розслідувати інше питання – чому Куликовський, будучи 2 роки в Україні, не потрапив до рук правосуддя.

Нагадаємо, на 2 місяці без права застави арештовано затриманого напередодні ексочільника тюрми донецьких бойовиків “Ізоляція” Дениса Куликівського (“Палич”).

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE