Politerno > Україна і світ > Заарештовано очільника катівні бойовиків “Ізоляція”

Заарештовано очільника катівні бойовиків “Ізоляція”

  • 10 Листопада, 2021
  • 743 Переглядів
  • 0

На 2 місяці без права застави арештовано затриманого напередодні ексочільника тюрми донецьких бойовиків “Ізоляція” Дениса Куликівського (“Палич”).

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура та пресцентр МВС.

“Приморський районний суд Маріуполя щойно обрав Куликовському Д.П. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою”.

За словами речника СБУ, слідчі спецслужби повідомили затриманому напередодні бойовику про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених статтями 149, 258-3,260, 438 Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2016 року під керівництвом підозрюваного на захопленому заводі “Ізоляція”, що у Донецьку, бойовики облаштували власну “катувальну базу”, де незаконно утримували цивільних осіб, полонених військовослужбовців ЗСУ та інших формувань, задіяних у проведенні АТО/ООС.

Терористи застосовували до ув’язнених осіб фізичне і психологічне насильство з метою отримання інформації для ведення бойових дій проти України. Потерпілих годинами катували електричним струмом, били, тримали в нелюдських умовах без їжі та води і примушували до тяжкої праці.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Нагадаємо, наприкінці березня журналіст і екс-в’язень російських окупантів на Донбасі Станіслав Асєєв заявив, що встановлено громадян Росії, які були “ключовими військовими злочинцями” у в’язниці “Ізоляція” у тимчасово окупованому Донецьку. 

Бойовики “ДНР” організували на окупованій території Донецької областї концтабори, у яких перебуває тисячі українців і росіян, причому більшість з них – жертви здирства з боку військового режиму “ДНР” або люди, постраждалі за свої політичні погляди.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE