Politerno > Україна і світ > В ОРДО окупанти переобладнали училища і заводи під концтабори – ЗМІ

В ОРДО окупанти переобладнали училища і заводи під концтабори – ЗМІ

  • 13 Січня, 2021
  • 648 Переглядів
  • 0

Будівля податкової інспекції на бульварі Шевченка, в якій тепер розташований слідчий ізолятор МГБ

Бойовики “ДНР” організували на окупованій території Донецької областї концтабори, у яких перебуває тисячі українців і росіян, причому більшість з них – жертви здирства з боку військового режиму “ДНР” або люди, постраждалі за свої політичні погляди.

Під так звані “в’язниці” обладнують, наприклад, будівлі держслужб, училищ або заводів. У них утримуються заарештовані за “шпигунство”, “зраду батьківщини”, “розпалювання міжнаціональної та іншої ворожнечі” та інші політичні злочини, пише “Проект“.

Це, наприклад, полонені, люди з українською пропискою, яких звинувачують в роботі на Службу безпеки України, а також автори нелояльних критичних постів у соціальних мережах і блогах про життя в “ДНР”. Займається цими справами так зване “Міністерство держбезпеки ДНР”.

Сидіти в таких місцях до вироку люди можуть роками. Не виконуються й інші базові права – в першу чергу на зустрічі з близькими і передачі. У деяких донецьких концтаборах працює ціла індустрія телефонного шахрайства, прибуток від якого ділять співробітники “МГБ”.

Заарештований може потрапити в “Ізоляцію” – так називається офіційно неіснуючий концтабір для ув’язнених “МГБ”. Знаходиться ця “установа” на вулиці Светлого пути у колишній арт-платформі «Ізоляція» на місці колишнього заводу ізоляційних матеріалів. Це офіційно неіснуючий, овіяний дурною славою концтабір для ув’язнених МГБ.

Арт-платформа «Ізоляція», 2011 рік. Джерело: сайт проекту.

Тут практикуються тортури, побиття, або, скажімо, показові бійки між в’язнями для розваги керівництва в’язниці.

Всі переміщення на території – з темним мішком на голові. “Слідчих дій” в “Ізоляції” не відбувається. Передачі або зустрічі з рідними заборонені. Разом з проукраїнськи налаштованими донеччанами тут сидять російські добровольці і місцеві ополченці.

У той же час в “ДНР” продовжують працювати так звані офіційні виправні установи, в яких можуть перебувати до 9 тисяч ув’язнених.

Нагадаємо, парламент України на засіданні 15 грудня продовжив на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

Офіс генерального прокурора зареєстрував кримінальні провадження за фактами участі понад 100 іноземних найманців у складі незаконних збройних формувань Росії на Донбасі.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE