Politerno > Україна і світ > Парламент продовжив особливий статус ОРДЛО ще на рік

Парламент продовжив особливий статус ОРДЛО ще на рік

  • 15 Грудня, 2020
  • 707 Переглядів
  • 0

Парламент України на засіданні 15 грудня продовжив на рік дію закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей.

“За” проголосували 304 нардепів.

Проти цього законопроєкту виступили “Батьківщина” та “Голос”.

Законопроєкт №4467 авторства нардепів фракції “Слуга народу” на чолі з керівником Давидом Арахамією та главою партії Олександром Корнієнком, був зареєстрований у Раді 7 грудня.

Документ продовжує до 31 грудня 2021 року дію особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей.

“Законопроект спрямований на створення додаткових часових можливостей для реалізації відповідних законодавчих умов, спрямованих на мирне врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН”, – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей було ухвалено у вересні 2014 року. Він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки. У жовтні 2017-го термін дії закону продовжено на рік, у жовтні 2018 – до 31 грудня 2019 року, а у грудні 2019 – до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, як заявив представник України в політичній підгрупі ТКГ з Донбасу, голова парламентського комітету з правової політики Андрій Костін (“Слуга народу”), Верховна рада повинна продовжити дію нинішнього закону про особливий порядок місцевого самоврядування ОРДЛО ще на рік, для продовження переговорного процесу по Донбасу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE