Politerno > Україна і світ > Рада підтримала продовження на рік дії закону про особливий статус ОРДЛО

Рада підтримала продовження на рік дії закону про особливий статус ОРДЛО

  • 4 Жовтня, 2018
  • 1372 Переглядів
  • 0

Верховна Рада підтримала законопроект №9153, який пропонує продовжити дію закону про особливий порядок самоврядування ОРДЛО до 31 грудня 2019 року.

Про це повідомляє кореспондент Громадського.

За законопроект проголосували 245 депутатів.

Тепер законопроект має підписати президент України.

Напередодні президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради законопроект про продовження дії закону про особливий порядок самоврядування окупованих територій Донецької і Луганської областей до 31 грудня 2019 року.

Довідка:

[spoiler]Закон на один рік продовжує дії раніше прийнятого Закону та визначає, що «Україна у прагненні до відновлення територіальної цілісності залишається відданою мирному врегулюванню ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей на основі принципів та норм міжнародного права і Статуту ООН».

Документ визначає, що особливий порядок місцевого самоврядування реалізується виключно органами місцевого самоврядування, які будуть обрані на позачергових виборах. У статті 10 закону  про особливий порядок місцевого самоврядування прописані умови, без виконання яких вибори в на окупованих територіях неможливі. Серед зазначених умов – виведення незаконних збройних формувань їхньої військової техніки, а також бойовиків і найманців з території України, гарантії вільного волевиявлення, нагляду за виборами, зокрема представниками міжнародних організацій, недопущення незаконного втручання у виборчий процес, дотримання принципів політичного плюралізму і свободи агітації.

Верховна Рада ухвалила закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донбасу у вересні 2014 року, він набув чинності 18 жовтня 2014 року терміном на 3 роки.

[/spoiler]

Читайте також: Чи продовжить Рада в жовтні закон про особливий статус Донбасу

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE