Politerno > Україна і світ > У “Слузі народу” говорять про необхідність продовження особливого статусу ОРДЛО

У “Слузі народу” говорять про необхідність продовження особливого статусу ОРДЛО

  • 14 Грудня, 2020
  • 646 Переглядів
  • 0

Верховна рада повинна продовжити дію нинішнього закону про особливий порядок місцевого самоврядування ОРДЛО ще на рік, для продовження переговорного процесу по Донбасу.

Про це заявив представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з Донбасу, голова парламентського комітету з правової політики Андрій Костін (“Слуга народу”), йдеться в матеріалі РБК-Україна.

 

За його словами, включити в цей закон “формулу Штайнмайера”, про що домовилися в Нормандії, неможливо без внесення інших технічних змін. Костін каже, що питання про розробку змін у закон про спеціальний порядок в ОРДЛО протягом року обговорювалося в ТКГ, але Росія постійно висувала якісь інші умови.

“На жаль, через неконструктивну позицію Російської Федерації нам не вдалося завершити обговорення всього комплексу змін до закону, які б вводили в текст разом з так званою “формулою Штайнмайера”. Незважаючи на всі звернення української делегації про те, щоб закінчити роботу над текстом цих змін, ми не були почуті”, – пояснив він РБК-Україна.

Нагадаємо, 12 грудня минулого року Верховна рада підтримала продовження на 1 рік дії закону про особливий статуc Донбасу.

Як заявив у липні за підсумками зустрічі політичних радників нормандського формату в Берліні заступник голови АП Росії Дмитро Козак, Москва чекає від Києва проєкт поправок до Конституції України, які б визначили так званий “особливий статус” Донбасу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE