Politerno > Україна і світ > Встановлено ключових військових злочинців з донецької тюрми “Ізоляція” – Асєєв. ФОТО

Встановлено ключових військових злочинців з донецької тюрми “Ізоляція” – Асєєв. ФОТО

  • 29 Березня, 2021
  • 1350 Переглядів
  • 0

Журналіст і екс-в’язень російських окупантів на Донбасі Станіслав Асєєв заявив, що встановлено громадян Росії, які були “ключовими військовими злочинцями” у в’язниці “Ізоляція” у тимчасово окупованому Донецьку. 

Про це Асєєв, який більше двох років провів у полоні бойовиків, повідомив у Facebook.

Після звільнення Асєєв розповів про тортури і назвав “Ізоляцію” концтабором. 

За його словами, їх імена були встановлені за підтримки групи журналістів-розслідувачів Bellingcat. У самому Bellingcat це ще не коментували. LIGA.net звернулася до Асєєва за коментарем.

Асєєв стверджує, що були встановлені такі громадяни РФ – “військові злочинці”:

1. Кривонос Юрій Сергійович, 29.12.1978, позивний “Толстой”. Асєєв стверджує, що він зайняв місце “Палича” (Куликовського Дениса) як куратора “Ізоляції”.

2. Бутенко Володимир Володимирович, 17.05.1980, позивний “Бут”. За словами Ассева, є правою рукою Кривоноса, один з “старших по зміні”.

3. Єремичев Руслан Володимирович 15.07.1979, позивний “Єрмак”. Асєєв називає його “головним любителем молодих дівчаток в “Ізоляції”.

За словами Асєєва, вони причетні до “жорстоких тортур, побоїв, приниження людської гідності”. Маючи їх паспортні дані, можна офіційно висунути претензії Росії за порушення законів і звичаїв війни, додав Асєєв.

Асєєв також додав, що готується до публікації інформація по ще одному “військовому злочинцеві”, шефу перерахованих – “Леніну”.

Асєєву поки не відомо про плани Bellingcat випустити повноцінне розслідування щодо вказаних осіб.

“Ні, це поки не планується, і ми обмежуємося громадянством. Якщо буде прийнято рішення про повноцінне розслідування, думаю, Bellingcat заявлять про це офіційно”, – сказав він в коментарі.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE