Politerno > Україна і світ > Зеленський звинувачує олігархів в енергетичній кризі, про уряд і НКРЕКП мовчить

Зеленський звинувачує олігархів в енергетичній кризі, про уряд і НКРЕКП мовчить

  • 10 Листопада, 2021
  • 861 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський звинуватив олігархів у створенні штучної енергетичної кризи.

Про це очільник держави сказав у відеозверненні.

 

Зеленський заявив, що енергетична криза зараз – не в Україні, а в цілому світі, і наголосив, що, попри цін на енергоносії у Європі, тарифи на газ та тепло для українців лишаються незмінними.

“Щороку восени і взимку деякі олігархічні структури починають гру під назвою “штучних дефіцит”. Суть дуже проста: розганяються новини про нестачу вугілля, газу – і попит зростає. Ціна збільшується, а платимо ми з вами. Я впевнений, що цьогоріч цю гру краще не починати. Крім вашого штучного дефіциту, є цілком реальний наш дефіцит. Дефіцит терпіння. А коли у держави закінчується ангельське терпіння, у когось починається пекельний період”, – сказав президент.

Він закликав великих бізнесменів допомогти своїй державі.

“Показати, що великий бізнес має не лише великі активи, а й велику свідомість, велику відповідальність. І саме тому він і є великим”, – пояснив Зеленський.

Слід зазначити, що ексміністр ЖКГ, нардеп від “Батьківщини” Олексій Кучеренко постійно нагадує, що енергетична криза в Україні утворилася унаслідок непрофесійних дій уряду і НКРЕКП.

В одному з останніх постів у Фейсбуці він написав: “90 відсотків проблем в енергетиці та комуналці пов’язано з авантюрною непрофесійною діяльністю НКРЕКП, сформованої Зеленським за поданням Геруса.

Якщо влада шукає реального відповідального за катастрофу в енергетиці – його ім’я НКРЕКП їм.Геруса!”, – зазначив нардеп.

Також слід зазначити, що станом на ранок 25 жовтня запаси вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ становили 701,3 тис тонн – це майже на 7% менше порівняно із запасами 18 жовтня – це учетверо менші за графік.

Нагадаємо, 2 листопада Укренерго запросив аварійну допомогу Білорусі на постачання електроенергії для підтримки енергосистеми України. 6 листопада Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну обсягом 5 МВт на годину. 8 листопада імпорт електроенергії з Білорусі до України збільшився до 400 МВт-год. 9 листопада, за даними Укренерго, імпорт електроенергії з Білорусі в Україну має становити 415 МВт-год. 

 8 листопада учасники енергоринку отримали листа від “Бєленерго” щодо зупинки поставок електроенергії.

Білорусь продовжить постачати електроенергію в Україну в рамках підписаного на листопад контракту.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE