Politerno > Україна і світ > Європарламент та ООН просять у Bellingcat деталі розслідування як доказ прямої участі Росії у війні на Донбасі, – засновник The Insider. ВIДЕО

Європарламент та ООН просять у Bellingcat деталі розслідування як доказ прямої участі Росії у війні на Донбасі, – засновник The Insider. ВIДЕО

  • 21 Листопада, 2021
  • 557 Переглядів
  • 0

Європейський парламент та ООН попросили Bellingcat надати матеріали з розслідування у справі “вагнерівців” як прямий доказ участі Росії у війні проти України на Донбасі.

Про це Роман Доброхотов, головний редактор видання Insider, яке працювало над розслідуванням разом з Bellingcat, розповів в інтерв’ю для програми “Вечір з Миколою Княжицьким” на Еспресо.TV.

“На мій погляд, згідно з тим, як була організована спецоперація по затриманню бойовиків ПВК “Вагнера”, зі 100% вірогідністю літак з бойовиками мав бути посаджений у Києві.

Річ у тому, що згідно з планом на посадку літака, який вже знаходився б над територією України, було виділено близько 20 хвилин. До того ж, якби диспетчер повідомив про примусову посадку, ймовірність того, що екіпаж літака відмовився б виконувати наказ, дорівнює нулю. Тим паче настільки мені відомо, екіпаж був проінформований”, – наголосив журналіст.

Доброхотов зауважив, що спецоперація по “вагнерівцях” стала дуже важливою, оскільки в період підготовки до неї було зібрано чимало доказів прямої російської агресії проти України. Він додав, що після публікації розслідування “Bellingcat”, до них звернулись міжнародні організації з проханням надати матеріали як доказ участі РФ війни на Донбасі.

“Після того, як вийшло наше розслідування, до нас звернулись і представники Європейського парламенту, й ООН з проханням надати матеріали розслідування, які пов’язані зі злочинами цих бойовиків в Україні, оскільки це має прямий зв’язок з Російською Федерацією. Це дуже важливі свідчення. І тепер, я думаю, що їх будуть використовувати як докази прямої участі РФ у війні на Донбасі”, – додав Доброхотов.

Нагадаємо, президент Зеленський, голова його офісу Єрмак, глава СБУ Баканов та інші представники влади не прийшли на “Свободу слова Савіка Шустера” 19 листопада.

Під час ефіру звільнений Зеленським ексголова ГУР МО Василь Бурба заявив, що глава ОП Андрій Єрмак від імені президента Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо “вагнерівців”.

Журналіст Bellingcat Христо Грозєв вважає приховування українською владою інформації про “вагнергейт” політичним злочином, що не має виправдання.

18  листопада журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації “Авеню” з затримання найманців ПВК “Вагнер” і той факт, що її фінальний етап було перенесено за рішенням вищого воєнно-політичного керівництва.

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань перевіряють джерела витоку документів щодо діяльності спецслужб.

Організація “Рух опору капітуляції” закликала українців прийти на Майдан 21 листопада на акцію “Брехня принижує – захистимо Гідність”.

У День Гіднсті та Свободи президент Володимир  Зеленський, голова його офісу Андрій Єрмак та прем’єр-міністр Денис Шмигаль прибули на Алею Небесної сотні у Києві. Під вигуки “Ганьба!”, “державний зрадник” та “малорос”, президент Зеленський в оточенні великої кількості охоронців залишив Інституцьку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE