Politerno > Україна і світ > Українців кличуть 21 листопада на Майдан щодо “вагнергейту”

Українців кличуть 21 листопада на Майдан щодо “вагнергейту”

  • 20 Листопада, 2021
  • 867 Переглядів
  • 0

Організація “Рух опору капітуляції” заклиакає українців прийти на Майдан 21 листопада на акцію “Брехня принижує – захистимо Гідність”.

Про це йдеться у Фейсбуці організації

 

“В День Гідності та Свободи 21 листопада зустрінемося о 17:00 на Майдані Незалежності. Ми відзначимо річницю початку Революції Гідності та нагадаємо владі, що не потерпимо принижень та зазіхань на нашу свободу”, – говориться в повідомленні. 

В організації підкреслили: “Влада півтора роки брехала нам про “Вагнерґейт”, вважаючи, що можна безкарно дурити громадян. На кордонах Росія нарощує присутність своїх військ. В країні піднімає голову олігархат, попри обіцяну владою деолігархізацію. А на тлі проросійського реваншу владу в країні узурпує Єрмак”.

У “Русі підкреслили, що в 2013-14 українці не дали їм брехати і захистили гідність. Сьогодні наш обов’язок гідно відзначити день, що увійшов в історію, як День Гідності і Свободи”.

Запрошуються всі. Початок 21 листопада в неділю о 17:00 на Майдані Незалежності.

Нагадаємо, президент Зеленський, голова його офісу Єрмак, глава СБУ Баканов та інші представники влади не прийшли на “Свободу слова Савіка Шустера” 19 листопада.

Під час ефіру звільнений Зеленським ексголова ГУР МО Василь Бурба заявив, що глава ОП Андрій Єрмак від імені президента Володимира Зеленського дав вказівку перенести спецоперацію щодо “вагнерівців”.

Журналіст Bellingcat Христо Грозєв вважає приховування українською владою інформації про “вагнергейт” політичним злочином, що не має виправдання.

18  листопада журналістка Яніна Соколова оприлюднила документи, які підтверджують підготовку в Україні спецоперації “Авеню” з затримання найманців ПВК “Вагнер” і той факт, що її фінальний етап було перенесено за рішенням вищого воєнно-політичного керівництва.

Слідчі Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань перевіряють джерела витоку документів щодо діяльності спецслужб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE