Politerno > Україна і світ > Розвідка США попередила союзників про можливий напад РФ на Україну – NYT

Розвідка США попередила союзників про можливий напад РФ на Україну – NYT

  • 20 Листопада, 2021
  • 819 Переглядів
  • 0

Представники західних спецслужб все більше переконуються в тому, що президент Росії хоче взяти під свій контроль більшу частину території України.

У зв’язку з цим, розвідка США попередила союзників, що Європа та США мають все менше часу, щоб розробити пакет економічних та військових заходів, які б могли стримати Росію в її планах розгортання військових дій проти України.

Про це повідомляє Голос Америки з посиланням на видання The New York Times, яке наводить дані своїх джерел серед американських та європейських чиновників.

У матеріалі NYT йдеться про те, що західні чиновники наразі не вважають, що Кремль вже визначився зі своїми планами: “Росія ще не вирішила, що вона має намір робити з військами, які накопичила поблизу України, але накопичення сприймається серйозно і США не вважають, що це блефом”.

Видання відзначає, що британська та американська розвідки “все більше переконані”, що Володимир Путін розглядає можливість військових дій для захоплення більшої частини України, або ж для дестабілізації ситуації в Україні, що на його переконання може сприяти зміні влади у Києві на більш проросійську.

Водночас США прагнуть розробити загальну модель дій, до яких вдадуться спільно з ЄС, у разі повномасштабної війни РФ проти України.

При цьому посадовці у США та Європі вважають, що “будь-яка відповідь на розміщення військ Росією має бути ретельно зважена, щоб уникнути ескалації ситуації та створення подальшої загрози для України”.

Нагадаємо, голова сенатського комітету США із закордонних справ Боб Менендес ініціював поправку, яка спричинить каскад санкцій проти Росії: високопоставлених чиновників, газопроводу “Північний потік-2”, великих фінансових установ, трансакцій з державним боргом тощо у разі вторгнення в Україну.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “Голосу Америки” під час візиту до Вашингтона заявив, що великого наступу Росії і захоплення нових територій України не буде.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE