Politerno > Україна і світ > У США пропонують санкції проти РФ, а Резніков не вірить у вторгнення

У США пропонують санкції проти РФ, а Резніков не вірить у вторгнення

  • 20 Листопада, 2021
  • 844 Переглядів
  • 0

Голова сенатського комітету США із закордонних справ Боб Менендес ініціював поправку, яка спричинить каскад санкцій проти Росії: високопоставлених чиновників, газопроводу “Північний потік-2”, великих фінансових установ, трансакцій з державним боргом тощо у разі вторгнення в Україну.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє портал Axios.

Як зазначається, у США б’ють тривогу через масове нарощування військових Росії на східному кордоні України. Загроза санкцій має послужити потужним стримуючим фактором проти президента Росії Владіміра Путіна.

Пропозиція Менендеса була представлена ​​пізно ввечері в четвер як поправка до оборонного бюджету, за який Сенат голосуватиме після перерви на День подяки.

Поправка вимагатиме від президента Байдена ввести санкції та заборони на видачу віз проти вищих російських військових і розвідників, які планують або здійснюють вторгнення в Україну, а також дозволить додаткову військову допомогу Києву.

Крім того, поправка передбачає санкції проти російських банків, державних підприємств, а також критично важливих нафтогазових і мінеральних секторів. Також мають бути заборонені операції з первинним і вторинним суверенним боргом, що завдало б серйозного удару по економіці Росії.

Передбачені також санкції щодо будь-якої компанії чи корпоративного службовця, що бере участь у плануванні або експлуатації “Північного потоку-2”.

Республіканці в Сенаті наполягають на голосуванні за власну поправку щодо санкцій щодо проєкту газопроводу зараз — до будь-якого потенційного російського вторгнення.

Президент України Володимир Зеленський цього тижня публічно закликав сенаторів підтримати цю поправку, намагаючись заблокувати трубопровід.

Своєю чергою міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю “Голосу Америки” під час візиту до Вашингтона заявив, що великого наступу Росії і захоплення нових територій України не буде.

“Не вірю в це. Тому що давайте не забувати: ми за 8 років цієї війни навчилися захищатись. Наші Збройні сили на високому рівні, особливо Сухопутні війська. 

Я мав честь з генералом Залужним головнокомандуючим чотири дні провести в ООС, спілкуватись з командирами, з солдатами бути в окопах. Там настрій абсолютно бойовий, впевнений в собі, люди вміють захищати країну.

Давайте не забувати: в нас 400 000 чи більше ветеранів, які пройшли через цей фронт і готові стати, якщо не дай Боже, захищати свою землю. Тому такого легкого проходу, як це було 2014 році, не буде вже. 

Сьогодні люди знають що таке пролита кров і як проливати кров ворога теж знають і вміють це робити”.

Резніков сказав, що дані української розвідки співпадають із даними європейської та американської розвідок про зосередження військ Росії поблизу України, а от “оцінки можуть бути різними”. 

“Ми не панікуємо, бо за 8 років цієї війни звикли до загрози. Відповідно, ми сприймаємо це більш спокійно тому що ми просто вже готові, а для них це так стало трохи неочікувано. Вони вважають що дані свідчать про зростання ризиків і я з ними погоджуюсь, бо є ознаки ескалації.

Для нас важливо, що нарешті вони почали бити на сполох публічно і завдяки в тому числі засобам масової інформації, Washington Post, Politico та іншим, це привернуло увагу всього світу.

Навіть в складній ситуації я шукаю позитив. В загрозі я бачу позитив що це привернуло увагу цивілізованого світу і зараз починається реакція, яка дає нам шанс продемонструвати агресору, що ціна цієї агресії для нього буде непомірною”, – зазначив Резніков.

На думку міністра, Росію можуть стримати лише рішучі кроки Заходу та висока ціна агресії проти України. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE