Politerno > Україна і світ > Железняк каже, що звинуваченнями у розтраті коштів “Голосу” “перебивають Вагнергейт”

Железняк каже, що звинуваченнями у розтраті коштів “Голосу” “перебивають Вагнергейт”

  • 20 Листопада, 2021
  • 566 Переглядів
  • 0

Голова парламентської фракції “Голос” Ярослав Железняк заперечує розтрату коштів партії “Голос”, про яку заявили його колишні однопартійці, які входять до внутрішньофракційної опозиційної групи “Справедливість”.

Про це Железняк повідомив “Радіо Свобода“.

19 листопада колишній член партії “Голос” Ярослав Юрчишин заявив про “дірку на суму понад мільйон гривень” у бюджеті партії, а також пов’язав припинення фінансування “Голосу” з боку НАЗК із виплатами фізичним особам-підприємцям за поширення “фейків про очільницю депутатського об’єднання “Справедливість” Олександру Устінову”.

На це Железняк заявив, що звітність партії, яка викликала зауваження Національного агентства з питань запобігання корупції, стосується другого кварталу 2020 року.

“Я не пам’ятаю жодної дезінформації або взагалі хоч чогось, що писав про Устінову за цей квартал хто-небудь. Ми ж всі тоді були великою дружною сім’єю. Тому пов’язати одне з іншим – це достатньо алогічно, глупо і дуже просто спростовується. Надішліть мені хоч одну погану статтю про Устінову за той період взагалі від когось”, – ксказав нардеп.

Партія “Голос” вперше заявила про припинення фінансування в січні 2021 року і пов’язала це з політичним тиском. 

Натомість НАЗК заявило про недостовірні відомості в звіті партії і поставила за умову виправлення неточностей. 

Ярослав Юрчишин заявив, що послуги з моніторингу, яку оплатила партія, полягали в передруку матеріалів громадянської мережі “ОПОРА”.

Железняк стверджує, що зміст, який викликав претензії в Агентства, надав контрагент партії.

“Ми ж не відповідаємо за контрагента, що він там написав у своїх актах, ми не можемо перевірити на плагіат, пробачте, це не наше завдання. Але всі послуги були зроблені, як було замовлено, там все було нормально. 

Таких зауважень було декілька в НАЗК. У нас було два варіанти: або їх виправляти, але ми не є контрагентом із надання послуг, тому будь-яке виправлення буде підробкою документу з боку партії, чим ми не займаємося і ніколи не будемо”, – зазначив Железняк.

“Голос” оскаржив рішення НАЗК в суді і, за словами Железняка, після рішення про зупинення фінансування партія вже тричі отримувала фінансування. Наразі оскарження партією рішення НАЗК перебуває на стадії касації.

Натомість він звинуватив групу “Справедливість” у співпраці з Офісом президента і в тому, що “в них завдання з ОП зараз якось перебивати “Вагнергейт”.

Парламентар додає, що звітність партії також перевіряла Рахункова палата, яка за результатом перевірки винесла позитивний висновок.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE