Politerno > Україна і світ > “Це шахова гра. Чимось тимчасово поступаєшся”, – Зеленський про провал ліквідації скандального ОАСК. ВIДЕО

“Це шахова гра. Чимось тимчасово поступаєшся”, – Зеленський про провал ліквідації скандального ОАСК. ВIДЕО

  • 27 Листопада, 2021
  • 892 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський заявив, що прийняття його законопроєкту про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва відклали.

Про це повідомив сам президент на пресмарафоні.

“Щодо ОАСК. Це дуже не просто. Якщо був би проголосований ОАСК (внесений Зеленським як невідкладний законопроєкт про ліквідацію Окружного адмінсуду Києва. – Ред.) в том чи іншому вигляді дуже швидко, було б поламана Верховна Рада і не було б закону про Вищу раду правосуддя і Вищу кваліфікаційну комісію. Отака шахова гра. Це велика гра. Для мене вона серйозна. Реформи впроваджувати не просто. Чимось тимчасово поступаєшся тощо. Є багато кроків. Те що залежало від мене – я подав цей закон, а далі є різні важливі і не важливі інструменти або можливості. Все це буде зроблено”, – заявив Зеленський. 

Нагадаємо, як заявив в ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна 24” ексглава МВС Арсен Аваков, президент Володимир Зеленський як верховний головнокомандувач має підтримувати своїх розвідників, а не атакувати їх. Так він прокоментував критику Зеленського на адресу ексглави Головного управління розвідки Міноборони Василя Бурби.

Під час пресмарафону Зеленський зробив кілька заяв про Бурбу: про те, що той причетний до “зачистки” Майдану, зробив ремонт у Конча-Заспі за 11 мільйонів гривень, пропонував використовувати оперативну інформацію про коронавірус і вакцину.

Через заяви президента Володимира Зеленського на пресмарафоні, екскерівник ГУР Міноборони Василь Бурба має намір подавати до суду на главу держави.

Також Зеленський заявив, що журналіст Юрій Бутусов працював на олігарха Ігоря Коломойського і образився, бо не отримала посади у Міноборони. Бутусов відповів, що Зеленському має бути соромно і він перекладає свою відповідальність на інших.

Згодом Бутусов заявив, що єдиною адекватною відповіддю на звинувачення Зеленського у смертях на Донбасі через публікації журналіста мав би бути ляпас, але його зупинила повага до статусу президента.

Ведуча “Право на владу” з каналу Ігоря Коломойського Наталія Мосейчук втрутилась в суперечку президента Володимира Зеленського та головного редактора Цензор.НЕТ Юрія Бутусова.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE