Politerno > Україна і світ > Туреччина заявляє про готовність організувати діалог Зеленського та Путіна

Туреччина заявляє про готовність організувати діалог Зеленського та Путіна

  • 4 Грудня, 2021
  • 897 Переглядів
  • 0

Туреччина має добрі стосунки як із Росією, так і з Україною, виступає проти будь-якого витка напруженості між цими країнами і готова зробити все від неї залежне, щоб запобігти новій ескалації ситуації в регіоні.

Про це сказав речник президента Туреччини Ібрагім Калин в інтерв’ю, даному агентству “Анадолу” на полях сьомого Середземноморського форуму з діалогу.

За словами Калина, протистояння України та Росії не відповідає інтересам усього регіону, зокрема Туреччини.

Прессекретар турецького лідера нагадав про пропозицію президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана, озвучену в бесіді з російським лідером Володимиром Путіним.

“Безумовно, найкращим виходом було б вирішення питання самими сторонами, а саме Росією та Україною. То був би ідеальний варіант. Однак, якщо подібне не виходить, то Туреччина може зіграти роль, зробити конструктивний внесок у зниження напруженості. Анкара готова створити майданчик для діалогу і завдяки позитивним відносинам і з Москвою, і з Києвом, вжити заходів щодо недопущення ескалації. Багато країн Заходу не мають таких конструктивних зв’язків з Росією, і в цьому сенсі Туреччина вигідно відрізняється”, – сказав Калин.

“Останнє слово, звісно, ​​за самими сторонами. Президент Туреччини може внести конструктивний крок та організувати діалог пана Путіна та Зеленського, що сприятиме зниженню напруженості”, – пояснив прессекретар Ердогана.

Калин наголосив, що Туреччина виступає проти процесів, які можуть призвести до нової війни у ​​Донбаському регіоні. “Ми із самого початку говоримо про це. Усі сторони відповідальні зниження напруженості. Є кроки, які має зробити Росія, є те, що потрібно зробити Україні, а також НАТО та Західному блоку. Важливо відмовитися від провокацій та напруження протистояння. Інакше постраждають усі. Україна і так зазнала серйозних збитків від протистояння останніх років, загинули тисячі людей. Знову заявляю, що Туреччина і особисто президент Ердоган готові зіграти роль, спрямувати процес у вірне русло”, – зазначив він.

Нагадаємо, розвідка США заявляє про планування Росією наступу на Україну на кількох фронтах вже на початку наступного року за участі до 175 тисяч військовослужбовців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE