Politerno > Україна і світ > Марганцеві руди, на яких заробляє Коломойський, виключили із закону № 5600

Марганцеві руди, на яких заробляє Коломойський, виключили із закону № 5600

  • 5 Грудня, 2021
  • 1078 Переглядів
  • 0
Коломойський і Зеленський

Проект №5600 перш за все це закон про підвищення рентних ставок але він вдарить й по гаманцю буквально кожного українця.

Одним з важливих нововведень Закону – підвищення ренти на видобуток залізної руди. Але при цьому феросплавів і марганцевих руд, бізнес з видобутку яких належить Ігорю Коломойському, підвищення податків не торкнеться.

Заступник генерального директора “АрселорМіттал Кривий Ріг” Артем Філіп’єв так прокоментував підвищення ренти на видобуток залізної руди: “Остаточна редакція закону суперечить результатам тривалого діалогу робочої групи з галуззю і переконує в непрогнозованості державних рішень, що є вкрай негативним фактором для інвестиційного клімату країни. Зрозуміло, настільки значні зміни в податковому навантаженні не сприяють інвестиційній привабливості всього гірничо-металургійного сектора України”.

Цікаво, що в правці по ренті залізна руда йшла в парі з марганцевою. Для неї також планувалася зміна умов оподаткування, що призвело б до збільшення ренти. Але в підсумку поправку “зарубали”. Тому феросплавники і марганцеві комбінати залишаться на старій системі – для них з оподаткуванням нічого не зміниться.

У середовищі видобувачів обговорюють, що марганцеві ГЗК і феросплавні заводи Коломойського “відбилися” від підвищення ренти, і підозрюють, що це було умовою для збору голосів підконтрольних Коломойському депутатів з групи “За майбутнє” за законопроект 5600. Та й в цілому зараз Коломойський – один з головних союзників Зеленського з багатьох питань.

“” Читайте також: Ахметов у “мінусі”, Косюк в “плюсі”: у порушення норм Податкового кодексу Рада ухвалила закон №5600

Раніше КМІС опублікував опитування, згідно з яким дві третини українців не вірять у боротьбу президента Зеленського з олігархами. Так, 36% респондентів сприймають наміри щодо деолігархізації як популістські кроки, щоб підвищити рейтинг, 20,7% вважають це спробою взяти під контроль належні олігархам телеканали, а ще 17,5% українців сприймають закон про деолігархізацію як спробу президента Володимира Зеленського та його оточення переділити власність і самим стати олігархами.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE