Politerno > Україна і світ > Гогілашвілі нагороджений Зеленським орденом “За заслуги”

Гогілашвілі нагороджений Зеленським орденом “За заслуги”

  • 13 Грудня, 2021
  • 716 Переглядів
  • 0

Заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі нагороджений президентом орденом “За заслуги” ІІІ ступеня.

Його президент України Володимир Зеленський присвоїв посадовцю торік у жовтні. Дані з документа свідчать, що це відбулося всього через пів року після того, як чоловік особистої помічниці гаранта Марії Левченко отримав посаду в МВС.

Зокрема, Олександра Генріховича Гогілашвілі нагородили “за самовідданість і високий професіоналізм, що були виявлені в справі боротьби зі злочинністю, сумлінне й бездоганне служіння українському народу”.

Такий указ від 30 жовтня 2020 року опубліковано на сайті Офісу президента. На той час нагороджений орденом “За заслуги” Гогілашвілі встиг пропрацювати заступником міністра внутрішніх справ трохи більш ніж пів року від призначення, яке відбулося 11 березня 2020-го.

На цей факт звернула увагу й народна депутатка від партії “Європейська солідарність” Ірина Геращенко. Після розголосу скандального інциденту, який посадовець влаштував на Донбасі, вона поцікавилася, чим Гогілашвілі заслужив такий привілей. Особливо на тлі захисників України, які загинули у війні на Донбасі.

“Як цікаво. Сержанта Журавля (Ярослава, розвідника з 35-ї ОБМП, загиблого у липні 2020-го. – Ред.), який помер, чекаючи на допомогу, верховний головнокомандуючий не нагородив, попри звернення побратимів, ветеранів, депутатів. А Гогілашвілі, який кілька місяців попрацював заступником міністра (і це його перший запис в трудовій книжці після ГО) – в нас уже орденоносець”, – написала парламентарка у Facebook.

З’ясувалося, що в посадовця українського МВС є чинний паспорт громадянина Росії. Ба більше, він нібито мав там судимість.

Додамо, що його дружина Марія Левченко – особиста помічниця нинішнього гаранта. Водночас офіційно жінка не оформлена в Офісі президента, а зарплату отримує у студії “Квартал 95”.

Сьогодні стало відомо, що Кабінет міністрів звільнив з посади заступника міністра внутрішніх справ Олександра Гогілашвілі після його скандальної поведінки з правоохоронцями на в’їзді до Донецьку область.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE