Politerno > Тернопільщина > “Автомайдан” звернувся у прокуратуру щодо нелегітимної сесії Тернопільської міськради

“Автомайдан” звернувся у прокуратуру щодо нелегітимної сесії Тернопільської міськради

  • 8 Червня, 2017
  • 1461 Переглядів
  • 0

Тернопільський осередок ВО “Автомайдан” звернувся до місцевої прокуратури із вимогою визнати неправочинною 15-ту сесію 7-го скликання, яка відбулась 2 червня 2017 р.

“Зважаючи на неоднозначність подій, що відбувалися цього дня у приміщенні ТМР (можлива відсутність кворуму, кнопкодавство, відсутність депутатів за своїми робочими місцями, недопущення депутатів до своїх робочих місць), ми вимагаємо від прокуратури відкрити кримінальне провадження і дати реальну правову оцінку діям міського голови та частини депутатів”, – заявляють активісти.

Відео про відсутність кворуму під час 15-ї сесії оприлюднене на сторінці “Автомайдану”.

Не зважаючи на те, що на сайті міської ради повідомлялось, що станом на 10:00 у сесійній залі зареєструвалися 23 депутата з фракцій “Свобода”, “Батьківщина”, “Громадянська позиція”, “Народний контроль” та “Радикальної партії”, на зазначеному відео чітко видно, що з третьої спроби зареєстровано лише 21 депутат з вище перелічених фракцій та міський голова.

Але це не завадило Сергію Надалу оголосити про відкриття сесії за відсутності кворуму і далі продовжувати роботу нелегітимної сесії.

Раніше ми повідомляли, що Аоціація міст України підтвердила неправочинність сесії Тернопільської міської ради, яка відбулась 2 червня. Для правомочності сесії необхідно 50%+1 від загального складу ради депутатів. Тобто 22 депутата.

 

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE