Politerno > Україна і світ > Верховна Рада таки проголосувала за медичну реформу з четвертої спроби, Радикальна партія вимагає переголосування (Відео)

Верховна Рада таки проголосувала за медичну реформу з четвертої спроби, Радикальна партія вимагає переголосування (Відео)

  • 8 Червня, 2017
  • 1848 Переглядів
  • 0

Парламент з четвертої спроби спромігся проголосувати в першому читанні за медичну реформу Уляни Супрун. “За” проголосувало 227 депутатів.

Це викликало обурення багатьох депутатів, які не підтримали реформу. Вони заявили, що не можна голосувати за один і той же законопроект по чотири рази. Крім того, представники “Опозиційного блоку” звинуватили представників коаліції в кнопкодавстві при голосуванні за реформу, інформує видання “Страна

Про це ж сказали і в Радикальної партії. “Голосування за медичну реформу було сфальсифіковано. Як мінімум три нардепа, картки яких голосували, відсутні в залі: Вітко, Гіршфельд, Микитась”, – написав у себе в ФБ нардеп від РПЛ Андрій Лозовий.

Проти законопроекту виступили також частина депутатів БПП. Зокрема, глава комітету з охорони здоров’я Ольга Богомолець, а також колишній міністр охорони здоров’я Олег Мусій. Мусій сказав, що ця реформа, за яку проголосували його колеги по БПП, призведе до “загибелі 20 мільйонів українців”.

Нагадаємо, раніше з трьох спроб депутати не змогли прийняти медичну реформу.

Про те, що являє собою медична реформа: якщо коротко – в країні вводиться платна медицина. Скасовується гарантоване Конституцією право на безкоштовну медичну допомогу.

Безкоштовним залишиться лише якийсь “гарантований пакет” медичних послуг, списку якого поки що ніхто не бачив і який лише тільки повинен буде затверджений в майбутньому.

 

Варто зазначити, що під час голосування спікера інформували про випадки “кнопкодавства”

Але це ще кінець цього ганебного спектаклю, фракція Радикальної партії Олега Ляшка заблокувала трибуну Верховної Ради, вимагаючи переголосування за законопроект про медичну реформу авторства в.о. голови МОЗ Уляни Супрун.

З трибуни парламенту лідер фракції Олег Ляшко заявив, що під час голосування за законопроект №6327 сталося неперсональне голосування – “кнопкодавство”.

“Благими намірами вистелена дорога в пекло”, – сказав він і підкреслив, що законопроект голосувався в антиконституційний спосіб.

“Голосувала картка народного депутата України Гіршфельд (Анатолій Гіршфельд з групи” Воля народу”, – прим.ред.), якого не було в залі.

Голосувала картка народного депутата України Микитась (позафракційний народний депутат Максим Микитась, – Прим.ред), якого не було в залі. голосувала картка народного депутата Вітко (Артем Вітко з фракції Радикальної партії, – прим.ред), якого не було в залі, а потім він прийшов, і це можна перевірити технічно, оскільки картка голосувала в секторі групи “Відродження”, а не на місці, де сидить тітушка Вітко”, – заявив головний радикал.

Ляшко підкреслив, що якщо відняти від 227 голосів, якими взяли реформу, 3 факти “кнопкодавства”, то вже не вистачає голосів для ухвалення закону, тому його треба переголосувати.

Голова ВРУ Андрій Парубій не поставив на переголосування це питання, мотивуючи тим, що нібито йому повідомили, що Вітко голосував карткою.

На що йому депутати зауважили, що все одно як мінімум двоє депутатів не голосували самостійно.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE