Politerno > Україна і світ > Сім’ї Гогілашвілі і Буданова мешкають в маєтку схемщика зі “скруток” ПДВ, а ГУР МО забезпечує їм охорону

Сім’ї Гогілашвілі і Буданова мешкають в маєтку схемщика зі “скруток” ПДВ, а ГУР МО забезпечує їм охорону

  • 16 Грудня, 2021
  • 871 Переглядів
  • 0

Родини ексзаступника міністра МВС Олександра Гогілашвілі та головного розвідника ГУР Міноборони Кирила Буданова, який має відігравати ключову роль в протидії агресії РФ, мешкають разом в одному маєтку, який орендують в Хотові під Києвом.

Про це йдеться у новому розслідуванні “Слідства.Інфо” “Дружочки”.

Як з’ясували журналісти, родина Гогілашвілі винаймає цей маєток в Хотові під Києвом близько 1,5 роки. За даними ріелторів, вартість оренди сягає близько 1500 доларів на місяць. За документами, власник будинку – Діана Стрелковська, колишня дружина бізнесмена В’ячеслава Стрелковського. Вони разом вели бізнес, в структуру якого входило кілька компаній, які фігурували в кримінальних провадженнях. Справи стосувались податкових схем, ухилень від сплати податків, чи “скруток”, як їх ще називають. Журналісти припускають, що саме до послуг компаній Стрелковського звертались бізнесмени, які бажали ухилятися від сплати податків.

Протягом кількох місяців журналісти неодноразово фіксували, як із території маєтку у селі Хотів під Києвом, де мешкає ексзаступник міністра Гогілашвілі та його дружина Марія Левченко, виїжджав чорний автомобіль марки Volvo на номерах прикриття. Автівку супроводжував позашляховик Nissan — теж на номерах прикриття. Йдеться про несправжні номерні знаки, які не дозволяють ідентифікувати особу власника авто. Такі номери інколи використовують для безпеки осіб, яких охороняють державні служби.

Крім того, за даними журналістів, на авто, які возять Левченко на роботу в Офіс Президента, номери постійно “тасують між собою”.

Крім кортежу і охорони, журналісти “Слідства.Інфо” зауважили посилені заходи безпеки перед виїздом Volvo. Зокрема, територію уважно обстежували кінологи із собакою. Як вдалося встановити, автівки, на яких приїздили кінологи, належать до автопарку одного із підрозділів Служби безпеки України. 

Журналісти порушують питання, на яких підставах Левченко, яка навіть в ОПУ не оформлена офіційно, користується спеціальними автомобілями СБУ та охороною. Втім, Гогілашвілі це також стосується.

Враховуючи той факт, що родина Буданова дружить і мешкає разом із родиною Гогілашвілі та Левченко, можна припустити, що саме підконтрольне Буданову відомство обслуговує такі забаганки Гогілашвілі-Левченко.

Журналісти відзначають, що родини Гогілашвілі та Буданова разом їздять на відпочинок, про що можуть свідчити фото в соцмережах.

Сам Гогілашвілі викладав спільні фото з Будановим, зроблені у серпні цього року. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE