Politerno > Україна і світ > Залужний розказав більше про військовий облік жінок

Залужний розказав більше про військовий облік жінок

  • 26 Грудня, 2021
  • 1401 Переглядів
  • 0

Міністерство оборони оприлюднило наказ з переліком понад 100 професій, що зобов’язує жінок цих професій стати на облік військовозобов’язаних.

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний у Facebook пояснив, що не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію.

“Хочу заспокоїти співгромадянок. По-перше, не йдеться про призов чи обов’язкову мобілізацію жінок до війська…

По-друге, готується такий порядок постановки на військовий облік, який дозволив би реалізувати дистанційно та онлайн якнайбільше процедур. Держава проводить антибюрократичну реформу, щоб людям не доводилося переносити папірці з місця на місце. Це стосується також і чоловіків – цифровізація має модернізувати військовий облік в цілому”, – зазначив Залужний.

За його словами, протягом 2022 року всі відповідні процедури будуть “відкалібровані” таким чином, щоб для українок, чиї спеціальності є в переліку для військового обліку, та їхніх роботодавців процес постановки на облік був максимально комфортним.

Влада також планує ввести перехідну норму, що стосується зборів (навчань) військовозобов’язаних, а саме: на навчання жінки будуть убувати винятково за бажанням.

“Зі взяттям на військовий облік жодних змін у житті українських жінок не буде! Єдине – Збройні сили просто знатимуть, які спеціалістки є в країні та можуть у крайньому випадку долучитись до оборони держави. Відповідний порядок обліку існував в Україні й раніше, починаючи з 1994 року, хоча майже не працював. Це також крок назустріч жінкам, які мають бажання проходити військову службу у Збройних силах України, для уникнення зайвих процедур при займанні посади за своєю спеціальністю”. – додав Залужний.

З переліком жіночих професій, які підлягають обов’язковому військовому обліку, можна за посиланням.

Нагадаємо, 11 жовтня Міноборони видало наказ №313, який перелічує трохи більше 100 професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, і зобов’язує жінок цих професій стати на облік військовозобов’язаних.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE