Politerno > Україна і світ > Україна і Туреччина розширять виробництво безпілотників “Байрактар”

Україна і Туреччина розширять виробництво безпілотників “Байрактар”

  • 3 Лютого, 2022
  • 678 Переглядів
  • 0

Під час зустрічі президентів Україна й Туреччина у Києві було підписано угоду, яка розширює виробництво безпілотних літальних апаратів турецької компанії “Байкар” в Україні.

Як повідомляє кореспондент “Європейської правди“, про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Він зазначив, що у розмові президентів приділили особливу увагу співпраці в авіаційній і оборонній промисловості, і це один з локомотивів стратегічного партнерства між країнами. 

“Наша мета – реалізація конкретних проєктів, створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями.  Сьогодні укладена угода, яка суттєво розширить виробництво БПЛА компанії “Байкар” в Україні. Це нові технології. нові робочі місця і посилення обороноздатності України”, – повідомив Володимир Зеленський. 

Про майбутнє рішення заздалегідь повідомляв міністр оборони України Олексій Резніков.

За його словами, передачається будівництво заводу в Україні для виробництва військових безпілотних дронів “Байрактар”, які будуть обладнувати двигунами українського виробництва.

Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління “Байрактарами” різних категорій.

Нагадаємо, 26 жовтня озброєні формування РФ здійснили обстріл позицій ЗСУ у смузі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”. Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранень, несумісних із життям. Ще один дістав осколкове поранення.

У цей же день в районі проведення операції Об’єднаних сил вперше відбулося бойове застосування розвідувально-ударного безпілотного комплексу “Байрактар”.

У посольстві Сполучених впевнені, що Російська Федерація обманює щодо “загострення ситуації” з боку України.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE